Οργή στους μανταρινοπαραγωγούς για τις αποζημιώσεις

mantarinies

Οργή και αγανάκτηση στους μανταρινοπαραγωγούς της Άρτας και της Θεσπρωτίας που ανέμεναν την πενιχρή αποζημίωση των 70 ευρώ ανά στρέμμα αλλά τελικά ήταν άνθρακας ο θησαυρός.

Όπως προκύπτει η ενίσχυση  δεν αφορά όλους τους μανταρινοπαραγωγούς αλλά μόνο όσους καλλιεργούν την ποικιλία κλημεντίνη.

Το ποσό της ενίσχυσης συμψηφίζεται με το ποσό των μη επιστρεπτέων προκαταβολών που είχαν λάβει πριν από 2 χρόνια.

Αποτέλεσμα ήταν αρκετοί παραγωγοί να μην πάρουν τίποτα ή να πάρουν μειωμένο το ποσό της ενίσχυσης που περίμεναν.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα πολιτικής εξαπάτησης των αγροτών.

Η κυβέρνηση κορόιδεψε τους βιοπαλαιστές αγρότες με τον πιο άθλιο τρόπο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Την ίδια στιγμή όμως δίνει απλόχερα και χωρίς “συμψηφισμούς” 4 δισ. κάθε χρόνο για στρατιωτικές ανάγκες του  ΝΑΤΟ, 32 δις στους μεγαλοεπιχειρηματίες από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στα οποία θα προστεθούν και τα 11 δις από τον νέο αναπτυξιακό νόμο κλπ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και η Επιτροπή Ηπείρου- Κέρκυρας.

«Το ΚΚΕ στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών. Δίνει την προοπτική μιας διαφορετικής οργάνωσης της παραγωγής όπου ο μόχθος του εργάτη και του αγρότη δεν θα συνθλίβεται από τον ανταγωνισμό για τα κέρδη των εμποροβιομήχανων. Με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ