Οργή στους Φιλιάτες για τα κουταβάκια που πέταξαν αντιδήμαρχος και υπάλληλος

skilaki

Οργή προκαλεί η ενέργεια αντιδημάρχου και εργαζόμενου του Δήμου οι οποίοι συνελήφθησαν καθώς είχε πετάξει έξι κουταβάκια σε απόμερο σημείο.

Τα μέλη του Δ.Σ του Φιλοζωικού Συλλόγου Φιλιατών καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου,  εκφράζουν τον έντονο αποτροπιασμό τους για την θλιβερή ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και οδηγεί στο αυτόφωρο τον αντιδήμαρχο του Δήμου Φιλιατών , για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πέσαμε απ’τα σύννεφα.

Έχουμε πολλές φορές “ενοχλήσει” (ή τουλάχιστον προσπαθήσει) τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για σχετικά θέματα Εις μάτην. Η γνωστή τακτική. Ναι- ναι-  ναι,  θα – θα – θα και μόλις το τηλέφωνο κλείσει, δήθεν αγανάκτηση, ειρωνείες και τελικά , εφαρμογή της παλιάς και “αποτελεσματικής” τακτικής, η οποία εξαφανίζει πραγματικά το “πρόβλημα”.

Το δυστύχημα για τους “δημοτικούς άρχοντες” ,  είναι πως, πλέον , δεν έχουν να κάνουν με  κάποιους “γραφικούς” αλλά με το νόμο.

Ο Τσέχωφ έλεγε πως “Ο καλός άνθρωπος μπορεί να έχει τύψεις απέναντι και σ’ ένα σκύλο”  . Δεν ελπίζουμε σε κάτι τέτοιο. Μόνο όποιος κρατήσει ένα κουτάβι στην αγκαλιά του, μόνο όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος, μπορεί να καταλάβει το μέγεθος του εγκλήματος.

Δεν ελπίζουμε πως  θα γίνουν όλοι φιλόζωοι . Δεν έχουμε αυτή την απαίτηση, ούτε κάν για τον εκάστοτε αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Απαιτούμε όμως , όχι μόνο ως φιλόζωοι , αλλά και ως Έλληνες πολίτες , οι νόμοι του κράτους να εφαρμόζονται από αυτούς πληρώνονται για αυτό.

Κύριοι βάλτε το χέρι στην καρδιά και σκεφτείτε  καλά τι κάνατε. Αν και φοβάμαι , ότι πολλοί από εσάς έχετε μόνο χέρια» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου την οποία υπογράφει η κ. Ιφιγένεια Μυλωνά..

Η Αστυνομία με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τις συλλήψεις, οι οποίες όπως αναφέρει πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελλομένων που περιήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα σχετικά με την εγκατάλειψη 6 κουταβιών από άγνωστο άτομο στην ευρύτερη περιοχή της Κεστρίνης Φιλιατών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ