Οργή στο Λούρο για το λουκέτο στη Συνεταιριστική

Αιφνιδιαστικά και εν μέσω πανδημίας η Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου αποφάσισε το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Λούρο Πρέβεζας, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων αλλά και επιφέροντας καίριο πλήγμα στην τοπική κοινωνία η οποία την εμπιστεύτηκε.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λούρου Σπύρος Γκούρας με επιστολή του προς όλους τους φορείς του Νομού μεταφέρει την αγανάκτηση για την συγκεκριμένη απόφαση.

«Το κατάστημα αυτό εξυπηρετεί όχι μόνο την τοπική κοινωνία του Λούρου, αλλά και όλα τα υπόλοιπα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Λούρου, όπως Ωρωπό-Στεφάνη – Άνω και Κάτω Κοτσανόπουλο – Σφηνωτό – Άνω και Κάτω Ρευματιά – Βρυσούλα – Άνω Ράχη – Σκιαδά καθώς και μεμονωμένους οικισμούς.

Το κατάστημα αυτό όπου είναι και το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα, πέραν των επαγγελματιών, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ατόμων της τρίτης ηλικίας αλλά και ευπαθών ομάδων, οι οποίοι αδυνατούν να καταφύγουν σε  συναλλαγές μέσω internet και στην περίπτωση που αυτό κλείσει θα υπόκεινται πλέον σε μεγάλη ταλαιπωρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με την τράπεζα, ενισχύοντας τις ατελείωτες ουρές, καθώς θα ελλοχεύει και σοβαρός κίνδυνος για την  υγεία τους εξαιτίας της σοβαρής πανδημίας του κορωνοϊού.

Να υπενθυμίσω ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας καθώς και όλοι οι συνταξιούχοι ήταν αυτοί που πρώτοι μετέφεραν τις συντάξεις τους σε λογαριασμούς του εν λόγω καταστήματος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Παρακαλώ όπως αναστείλετε την εν λόγω απόφαση και τηρήσετε την υπόσχεση που δώσατε ότι θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσετε τους κατοίκους του Λούρου και της ευρύτερης περιοχής και ενισχύσετε τον κοινωνικό χαρακτήρα της τράπεζάς σας ο οποίος υποβαθμίζεται με το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος», επισημαίνει στην επιστολή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ