Οργή στο Καναλάκι για τα σεισμόπληκτα σχολεία

kanalaki sxoleio s

Εδώ και επτά μήνες περιμένουν την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών οι μαθητές στο Καναλάκι.

Το σχολικό συγκρότημα υπέστη μεγάλες ζημιές από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου και ακόμη δεν έχει καταστεί λειτουργικό με αποτέλεσμα η υπομονή μαθητών και γονιών να έχει εξαντληθεί.

Το πρωί της Παρασκευής προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση πριν έρθει για τα καλά ο χειμώνας.

Οι 150 περίπου μαθητές του Γυμνασίου από τις 16 Σεπτέμβρη οπότε και έγινε η έναρξη – με καθυστέρηση για αυτούς – της σχολικής χρονιάς, κάνουν μάθημα τις απογευματινές ώρες στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου.

Οι 80 περίπου μαθητές του Λυκείου, για τους οποίους η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 15 μέρες καθυστέρηση στο τέλος Σεπτεμβρίου, κάνουν απογευματινά μαθήματα στις αίθουσες του ΕΠΑΛ.

Ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων, προϋπολογισμού 125.000 ευρώ πέρασε από 40 κύματα.

Στις 3 Ιουλίου ο προσωρινός ανάδοχος δεν μπόρεσε να προσκομίσει εγγυητική επιστολή, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να κηρυχτεί έκπτωτος.

Στις 13 Αυγούστου υπεγράφη σύμβαση με άλλον κατασκευαστή και με ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών την 16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν γίνονται εργασίες στα σχολεία, με αποτέλεσμα μια βδομάδα πριν τη συμβατική ημερομηνία παράδοσης των κτιρίων, σε αυτά να παραμένουν οι ρωγμές και οι σωροί από μπάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ