Οργανωμένο το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία

MIARHS_BΚαλά οργανωμένο ήταν το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε το βράδυ της Τρίτης κατά την διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας στην Εγνατία Οδό. Σκοπός του η μεταφορά λαθρομεταναστών και η χορήγηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων ώστε να ταξιδέψουν προς την Ιταλία.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν στο Πετούσι Θεσπρωτίας επτά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κατά την ακινητοποίηση των τριών οχημάτων διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές μετέφεραν συνολικά δώδεκα αλλοδαπούς μετανάστες.

Συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί (εκ των οποίων έξι υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές), μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση.

Οι οδηγοί των λοιπών οχημάτων στη θέα των αστυνομικών πραγματοποίησαν αναστροφή στον κόμβο της Τύριας, ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα, οι διακινητές είχαν αποβιβάσει τους μεταφερόμενους σε άγνωστο σημείο της διαδρομής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι Αφγανοί μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (06.03.2012) από περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Σημειώνεται ότι οι λαθρομετανάστες είχαν προκαταβάλει για τη μεταφορά τους σε μέλος του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ο καθένας ενώ οι μεταφορείς είχαν λάβει προκαταβολικά, ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει επίσης ότι οι λαθρομετανάστες θα παραλάμβαναν από συνεργό των διακινητών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Κατασχέθηκαν τα επτά Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, δέκα κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 730 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή των διακινητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ