Ορφανό αρκουδάκι υιοθέτησε ο Αρκτούρος

ARKTOYROSΑρκουδάκι που έχασε την μαμά του και περιφερόταν μόνο του υιοθέτησε ο Αρκτούρος, με στόχο να το μεγαλώσει και να αφεθεί ελεύθερο λίγο πριν από τον χειμέριο ύπνο, ώστε να φωλιάσει φυσιολογικά και να ξυπνήσει στη φύση.

Το μόλις 2,5 μηνών ζωάκι είχε βρεθεί πριν από λίγες μέρες, στην Αυγή Καστοριάς, να περιφέρεται σε αγροτικό δρόμο. Κάτοικος του χωριού το πήρε και ειδοποίησε τον “Αρκτούρο”, συνεργάτες του οποίου κατέφθασαν στην περιοχή και άφησαν ελεύθερο το αρκουδάκι, υπό παρακολούθηση, κοντά στο σημείο που είχε βρεθεί, μήπως εμφανισθεί η μητέρα του, αλλά μάταια.

 

“Αν ζούσε η μητέρα του, θα είχε επιστρέψει για να το πάρει. Οι μαμάδες-αρκούδες δεν αφήνουν τα μωρά, θα πρέπει να τις σκοτώσεις για να τα πάρεις” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον “Αρκτούρο”, συμπληρώνοντας ότι, επειδή το αρκουδάκι ήταν ήδη μόνο του για δεύτερη μέρα, κρίθηκε ασφαλέστερη η μεταφορά του στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης προκειμένου να μη διακινδυνεύσει η επιβίωση του ήδη αδυνατισμένου και στρεσαρισμένου ζώου.

Άλλωστε, τα αρκουδάκια δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τη μητέρα τους σε τόσο μικρή ηλικία.

Αν και η μικρή “Ζωή”, όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι, ήταν ελαφρώς υποσιτισμένη, η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ