Ορειβατικός Σύλλογος: Οργή και θλίψη για τα αγριόγιδα

agriogida tse

agriogida tse

Το πρωτοφανές περιστατικό λαθροθηρίας, με την θανάτωση έξι σπάνιων αγριόγιδων, καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Οι ορειβάτες εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους, για ένα έγκλημα, έγκλημα σε βάρος της φύσης και του περιβάλλοντος.

Κι αναρωτιούνται: «Κι όλο αυτό το κακό γιατί ;….για λίγα Ευρώ βέβαια!!! γιατί όσο και μεγάλο να είναι το ποσό της αμοιβής (γιατί είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουν στο πιάτο κάποιων πωρωμένων που τις αξίες τις μετράνε με το χρήμα) πάντα θα είναι λιγότερο απ’ την αξία αυτών των υπέροχων πλασμάτων (αγριόγιδων)».

Το αγριοκάτσικο σύμβολο τον απόκρημνων αγέρωχων κορφών, έμβλημα της ελευθερίας βρέθηκε στο χείλος του αφανισμού στις δεκαετίες του 70-80 σε όλα τα βουνά μας λόγω λαθροθηρίας. Παρόλο αυτά, ο πληθυσμός τους κατάφερε να ανακάμψει χάρη στη συνειδητοποίηση των κυνηγών πως είναι μοναδικό είδος άξιο θαυμασμού και σεβασμού, όμως απειλούμενο με εξαφάνιση και πως είναι ένας θρύλος που η φευγαλέα θέασή του μόνον επισκέπτες μπορεί να προσελκύσει.

«Σαν ορειβάτες, που ερχόμαστε σε τακτική επαφή με την άγρια φύση, την οποία αγαπάμε, σεβόμαστε και προστατεύουμε όσο μπορούμε, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και το αποτροπιασμό μας γι’ αυτό το απαράδεκτο και ειδεχθές έγκλημα και περιμένουμε να δούμε την παραδειγματική τιμωρία των άνανδρων αυτών δολοφόνων που θα στείλει μήνυμα στον καθένα ότι δε μπορεί να λυμαίνεται τη φύση ανενόχλητος κατά τις ορέξεις του και τα ταπεινά και χυδαία ένστικτά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ