Ώρα βάσεων… Κρίνεται η τύχη πανεπιστημιακών τμημάτων

baseis

Στις 27 Αυγούστου αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις που κάνει το Υπουργείο Παιδείας. Έτσι η αγωνία των υποψηφίων θα λάβει τέλος.

Αυτή τη στιγμή προχωρούν κανονικά όλες οι ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε τα αποτελέσματα ν΄ ανακοινωθούν χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Η φετινή χρονιά των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν εξαιρετικά δύσκολη όχι μόνο λόγω της πανδημίας και της αναγκαστικής τηλεκπαίδευσης των μαθητών αλλά κυρίως λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Η εφαρμογή για πρώτη φορά της ΕΒΕ θα γίνει αιτία να μείνουν εκτός πανεπιστημίων φέτος χιλιάδες μαθητές και ταυτόχρονα δεκάδες τμήματα με κενές θέσεις και όλα τα συνεπακόλουθα προβλήματα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα και για πέντε τουλάχιστον τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα οποία επηρεάζονται σημαντικά από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και μπορεί να μείνουν με πολύ μικρό αριθμό φοιτητών.

Η ανακοίνωση των βάσεων θα φέρει στην επιφάνεια όλα αυτά τα σοβαρά θέματα και το υπουργείο Παιδείας θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα και να επανεξετάσει το ζήτημα της ΕΒΕ κάτι το οποίο έχουν ζητήσει και τα πανεπιστήμια και κυρίως τα περιφερειακά των οποίων πολλά τμήματα θα μείνουν χωρίς φοιτητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ