Ώρα σχολείου για τα ογδόντα παιδιά της Αγίας Ελένης

agia prosf1

agia prosf1

Πέντε μήνες λειτουργίας συμπληρώνει η δομή φιλοξενίας στην παιδόπολη της Αγίας Ελένης. Στις εγκαταστάσεις της φιλοξενούνται σήμερα 264 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 80 είναι παιδιά από έξι μέχρι 15 ετών.

Πρόκειται για μια υποδειγματική δομή, όπου στους πρόσφυγες παρέχεται ψυχολογική και ιατρική υποστήριξη σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης και ειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, ενώ υπάρχει συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων και την ΕΠΡΟΨΥΗ.

Το Κέντρο Φιλοξενίας επισκέφθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος ο οποίος συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της ΜΚΟ Intersos, που έχει αναλάβει την Αγία Ελένη Γιώργο Γιοβανούδη.

Κατά τη συζήτηση ο βουλευτής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη εκπαίδευσης όλων των παιδιών της δομής και ενημερώθηκε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία από το Υπουργείο Παιδείας για την τοποθέτηση Συντονιστών Εκπαίδευσης στις δομές προσφύγων.

Τα παιδιά που διαμένουν με τις οικογένειές τους σε διαμερίσματα και φοίτησαν και πέρυσι στις ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων), οι οποίες λειτούργησαν πανελλαδικά, θα ενταχθούν σε τάξεις υποδοχής, που θα λειτουργήσουν στην πρωινή βάρδια σχολικών μονάδων.

Επίσης, τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή «Αγία Ελένη» πρόκειται να παρακολουθήσουν μαθήματα σε απογευματινές τάξεις υποδοχής, για τις οποίες θα γίνουν οι αντίστοιχες προσλήψεις αναπληρωτών μέσα στον Οκτώβριο. Τέλος, τα νηπιαγωγεία των ΔΥΕΠ θα λειτουργούν εντός των κέντρων φιλοξενίας.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Στέφος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο λειτουργίας και για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων της δομής. Τόνισε τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη που δείχνει η τοπική κοινωνία προς τους πρόσφυγες και την ανάγκη να εξευρεθούν σύντομα μόνιμες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ