Ώρα ψηφοδελτίων για τα κόμματα

kalpi ekloges

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα κομματικά επιτελεία σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς, ανεξάρτητα από την σεναριολογία που φουντώνει κάθε τόσο για τον χρόνο των εκλογών, τρέχουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Είτε «μυρίζουν εκλογές» είτε πάνε προς τις αρχές καλοκαιριού, η προεκλογική αυλαία έχει ανοίξει και το πρώτο μέλημα είναι να οριστικοποιηθούν οι υποψήφιοι.

Οι εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική που θα φέρει ανατροπές στην κατανομή των εδρών ενώ απομένει και η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της απογραφής, γεγονός που θα οριστικοποιήσει τον χάρτη των εδρών.

Μέγα στοίχημα για τη ΝΔ είναι να δοθεί εικόνα ανανέωσης μέσα από τις λίστες των υποψηφίων. Τα γαλάζια ψηφοδέλτια μένουν να συμπληρωθούν καθώς θέση σε αυτά θα έχουν όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη καταλήξει σε ένα πρόπλασμα υποψηφίων ανά τη χώρα και φυσικά και στα μέρη μας, το οποίο θα εγκριθεί (είτε αυτούσιο είτε με κάποιες προσθαφαιρέσεις) μέσα στις επόμενες ημέρες από τον ίδιον τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επικεφαλής της ειδικής αυτής ομάδας που έχει επιφορτιστεί με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων έχουν τεθεί ο πατρινός γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης. Και οι τρεις βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον γραμματέα του γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιάννη Μπρατάκο.

Επισπεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επισπεύδει τις διεργασίες για τα ψηφοδέλτια και την οριστικοποίηση του προγράμματός του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εν μέσω της εκλογολογίας που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες με μεγαλύτερη ένταση από το παρελθόν, ενώ την ίδια ώρα τόσο ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές όσο και το σύνολο του κόμματος θα περιοδεύουν συνεχώς, μεταφέροντας, όπως λένε, το μήνυμα της εναλλακτικής πρότασης του κόμματος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες σκοπός είναι το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων να έχει ανακοινωθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σε αυτό το κλίμα, ο πρώην Πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ανοικτό και παρά τις μετρήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται, επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα είναι πρώτο κόμμα και τονίζει τη φράση, «το παιχνίδι τώρα αρχίζει».

Στην τελική ευθεία το ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία για τις ανακοινώσεις των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη των εκλογών βρίσκονται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Έπειτα από μια πολύμηνη και επίπονη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας βιογραφικών των ενδιαφερομένων να διεκδικήσουν μια έδρα στη Βουλή με το ΠΑΣΟΚ, η αρμόδια επιτροπή υπό τον Βαγγέλη Αργύρη είναι έτοιμη να παρουσιάσει τις επιλογές της, οι οποίες περνούν από το φίλτρο του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρόθεση της ηγεσίας είναι η σχετική λίστα να τεθεί υπόψη της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ