Ώρα λειτουργίας για το Πολυδύναμο!

Κατασκευάστηκε από το Γ’ ΚΠΣ.. Διανύοντας τα χρόνια του δεύτερου ΕΣΠΑ, φαίνεται ότι βρίσκει τον δρόμο προς την λειτουργία του. Ο λόγος για το Πολυδύναμο Κέντρο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, ένα από τα ελάχιστα στην χώρα, που σκοπό έχει την αντιμετώπιση του αλκοολισμού και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις, μετέφερε την βούληση της πολιτικής ηγεσίας να στηρίξει την συγκεκριμένη δομή και να συμβάλλει στην λειτουργία του.

Οι βάσεις για την λειτουργία του Πολυδύναμου, υπό την εποπτεία και με ευθύνη του Νοσοκομείου, είχαν τεθεί εδώ και λίγο καιρό με την απόφαση για σύμπραξη του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου από την πλευρά της, μέσω του ΕΣΠΑ, διαθέτει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η προμήθεια του εξοπλισμού και να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες.

Ο Υπουργός Υγείας μίλησε για μία ιστορική συμφωνία μεταξύ δύο σημαντικών φορέων, του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ. Δύο φορέων που έχουν διαγράψει μεγάλη πορεία στην αντιμετώπιση εξαρτήσεων. Με την σύμπραξη αυτών και του Νοσοκομείου το Πολυδύναμο θα μπορέσει να προσφέρει σημαντικές και χρήσιμες υπηρεσίες σε όσους έχουν τέτοια ανάγκη.

«Η βούληση υπάρχει και από δω και πέρα χρειάζεται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός με το νοσοκομείο, τους φορείς ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ και με την πολιτεία και το Υπουργείο, ώστε πολύ γρήγορά αυτός ο χώρος να είναι σε λειτουργία και να παρέχει υπηρεσίες», ανέφερε ο Υπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Καρβούνη για τις δυνατότητες του Πολυδύναμου.

Στο Πολυδύναμο θα αναπτυχθούν 24 κλίνες για άτομα με εξαρτήσεις από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσδιοριστεί πλήρως ο τρόπος με τον οποίο θα ξεκινήσει η λειτουργία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ