Ώρα… καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

Το… θρίλερ με τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο διήρκησε αρκετούς μήνες παίρνει επιτέλους τέλος! Η τοποθέτηση δεξαμενών είναι πλέον τυπική διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΒΡ είναι αυτή που θα κάνει πρεμιέρα καθώς ολοκλήρωσε την διαδικασία και έχει υποβάλλει τον σχετικό φάκελο προκειμένου να της δοθεί η έγκριση ώστε να ξεκινήσει την δραστηριότητά της στο αεροδρόμιο.

Οι δεξαμενές θα τοποθετηθούν και θα λειτουργήσουν στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου σε χώρο που επέλεξε η ίδια η εταιρία αλλά είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που λειτουργούσε στο παρελθόν.

Στον ίδιο περίπου χώρο θα εγκατασταθεί και η ΕΚΟ, η οποία επίσης έχει ξεκινήσει την διαδικασία προκειμένου να λειτουργήσει στο αεροδρόμιο.

Το θέμα καυσίμων άνοιξε πριν από δέκα μήνες περίπου, όταν οι πτήσεις της Apollo συνάντησαν ένα σοβαρό και υπαρκτό πρόβλημα. Το πρόβλημα η εταιρία το αντιμετώπισε επιλέγοντας συχνά για ανεφοδιασμό το αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Η λειτουργία δεξαμενών ήταν απαραίτητη προυπόθεση ώστε οι πτήσεις αυτές να συνεχιστούν την νέα σεζόν και παράλληλα να δρομολογηθούν νέες από άλλες εταιρίες και προορισμούς.

Το πρόβλημα μετά από μεγάλη κινητοποίηση όλων των τοπικών φορέων αλλά και πολιτική βούληση από το Υπουργείο Υποδομών βρίσκει την λύση του. Έτσι σε λίγες ημέρες το αεροδρόμιο θα έχει την δυνατότητα ανεφοδιασμού με καύσιμα και μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου που θα ξεκινήσουν οι πτήσεις της Κυπριακής TUS όλα θα είναι πανέτοιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ