Ώρα αποφάσεων και για τα Δημοτικά

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση για το εάν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία στις αρχές Ιουνίου.

Αυτό δήλωσε άλλωστε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας, την Πέμπτη, στον ΣΚΑΙ.

Πρόσθεσε πως οι ενδείξεις από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια της χώρας είναι θετικές και η προσαρμογή είναι ομαλή.

«Τα παιδιά έχουν ανάγκη να επανασυνδεθούν με το σχολικό περιβάλλον, με κανόνες υγιεινής και δεν πρέπει να καλλιεργείται ο φόβος» τόνισε η κ. Ζαχαράκη.

Η επιχειρηματολογία υπέρ το άνοιγμα των σχολείων τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως κερδίζει έδαφος και αρκετοί θεωρούν δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα των δημοτικών στις αρχές Ιουνίου.

Υπέρ της επιστροφής των μαθητών του Δημοτικού στα θρανία έχει ήδη ταχθεί ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή, για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο».

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτενώς στο δίλημμα πολιτείας και γονέων, αναφορικά με το άνοιγμα δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Με αφορμή τις σκέψεις στην κυβέρνηση, για επιστροφή των παιδιών στα δημοτικά από την 1η Ιουνίου ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως υπήρξε κάποιο επιδημιολογικό όφελος από τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ