ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα πληρωθούν οι συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής 

provata

Μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένονται οι πληρωμές του πακέτου των συνδεδεμένων ενισχύσεων ζωικής παραγωγής, ενώ έως την πρώτη βδομάδα του Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι πληρωμές των συνδεδεμένων της φυτικής παραγωγής και των ειδικών καθεστώτων, σε όσους δεν έχουν καταβληθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με τις πληρωμές των συνδεμένων ενισχύσεων ζωικής παραγωγής, ο Οργανισμός έχει παραλάβει τα στοιχεία παραδόσεων γάλακτος κλπ και θα προβεί στην πληρωμή τους μέχρι τέλους της επόμενης εβδομάδας.

Ποιες πληρωμές εκκρεμούν

Σε ότι αφορά τις πληρωμές συνδεδεμένων φυτικής παραγωγής και ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενσωματώνονται στοιχεία ελέγχων τηλεπισκόπισης και επιτόπιων και από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι 5 Μαΐου θα γίνουν σε παραγωγούς προοδευτικά:

πληρωμές των υπολοίπων συνδεδεμένων ενισχύσεων φυτικής παραγωγής

συμπληρωματικές πληρωμές συνδεμένων σε όσα προϊόντα φυτικής ήδη έγιναν

συμπληρωματικές πληρωμές της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος.

Από τις 4 έως τις 13 Απριλίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε συνδεδεμένες ενισχύσεις φυτικής παραγωγής της περιόδου 2022 ύψους 296 εκατ. ευρώ σε 225.000 παραγωγούς.

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η πληρωμής της συνδεδεμένης της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, η οποία για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 561 ευρώ/εκτάριο (56,1 ευρώ/στρέμμα).

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 14 Μαΐου θα γίνουν συμπληρωματικές πληρωμές Ενιαίας Ενίσχυσης και προκαταβολής βιολογικών που εκκρεμούν διασταυρώσεις αρχείων με την ΑΑΔΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ