Ομόνοια: Θετική η στάση της Αλβανίας

aoz alvania

Την θετική ανταπόκριση που διαφάνηκε από την Κυβέρνηση των Τιράνων στην οριοθέτηση της αιγιαλίτιδας ζώνης, χαιρετίζει η Ομόνοια με σχετική της ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει οι αρνητικές θέσεις που είχαν προβληθεί κατά καιρούς δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της ίδιας της Αλβανίας και της κοινωνίας.

Παράλληλα επέτρεπαν να εξυπηρετηθούν στόχοι τρίτων, της Τουρκίας που δεν μπορεί να επιδείξει προσήλωση στις αρχές της καλής γειτονίας.

«Η επίδειξη στη συγκεκριμένη φάση όλης της θετικής βούλησης για ολοκλήρωση των διαδικασιών οριοθέτησης θα απομονώσει περεταίρω τα κέντρα που καλλιεργούν την καχυποψία έναντι της Ελλάδας και δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη. Είναι εξ άλλου προσφορά στην υπόθεση της σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή δεδομένου ότι περισσεύει ακόμη μια εστία εντάσεων και παρεξηγήσεων καθώς υπαιτιότητα της Τουρκίας υφίσταται ήδη θερμή εστία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

        Με τον διάλογο μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας η Συμφωνία μπορεί να λάβει σάρκα και οστά κατά τις προβλέψεις του διεθνούς δίκαιου και του δικαίου της θάλασσας ειδικά, αποδεικνύοντας κατά συνέπεια ότι η αναβάθμιση των Ελληνοαλβανικών σχέσεων αποτελεί βούληση της κοινωνίας αλλά και παράγοντα για την ευημερία του λαού της Αλβανίας κι επί το πλείστον συνεισφορά στη δημιουργία σταθερότητας και ειρήνης στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον», σημειώνει η Ομόνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ