Ομόνοια και ΚΕΑΔ στις διαδηλώσεις εναντίον Ράμα

diadilosi ntoules

diadilosi ntoules

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν στα Τίρανα οι διαδηλώσεις που οργάνωσαν πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και το ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα, με βασικό αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών με προϋπόθεση την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τους σοσιαλιστές για κακή διακυβέρνηση της χώρας, για τις συνθήκες φτώχειας, για διαφθορά, ενώ, τους προσάπτουν ότι έχουν μετατρέψει την Αλβανία «σε μια τεράστια φυτεία κάνναβης που έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη». Η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως με τα παράνομα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών οι σοσιαλιστές επιδιώκουν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος και βουλευτής του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), που εκπροσωπεί την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, Βαγγέλης Ντούλες, απηύθυνε έκκληση στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, να εγκαταλείψει το κυβερνητικό σχήμα και να ανατρέψει την «διεφθαρμένη» κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εντι Ράμα.

Η έκκληση του κ. Ντούλε, που αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό, όταν ο Ράμα συνεργάστηκε με το κόμμα των Τσάμηδων, είναι η πρώτη που απευθύνεται προς το κόμμα του προέδρου της Βουλής, Ιλιρ Μετά, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη διαδήλωση που διοργάνωσε το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης στα Τίρανα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ