Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Ζωντανή μετάδοση

tsipras sxedio

Σε εκδήλωση για το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων καθώς και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών μιλά  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκπρόσωποι εργατικών κέντρων από όλη την Ελλάδα, συνδικαλιστικών φορέων από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, εργολαβικών εργαζομένων καθώς και εργαζόμενοι από τους κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού – επισιτισμού, των μεταφορών και του Πολιτισμού.

Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για ένα νομοσχέδιο τομή στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.  Όπως εξηγούν κομματικές πηγές, μέχρι στιγμής όποιο αντικοινωνικό νομοσχέδιο έφερνε η κυβέρνηση το έκανε με πρόσχημα την πανδημία. Τώρα όμως είναι η πρώτη φορά που φέρνει ένα τόσο ακραίο νομοσχέδιο βάλλοντας ευθέως κατά του συνόλου του κόσμου της εργασίας χωρίς κανένα πρόσχημα, επιβεβαιώνοντας το βαθιά νεοφιλελεύθερο στίγμα του Κ. Μητσοτάκη. Καλούν μάλιστα τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν η διάλυση των εργασιακών σχέσεων αποτελεί προαπαιτούμενο για το ταμείο ανάκαμψης.

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είναι η de facto μείωση των μισθών και η επαναφορά του μοντέλου απορρύθμισης της αγοράς εργασίας ως αντιστάθμισμα στην εμμονική άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μια κοντόφθαλμη προσέγγιση, που θα οδηγήσει σε μειώσεις μισθών, μείωση ζήτησης, εκτόξευση της ύφεσης, λουκέτα και έκρηξη απολύσεων και ανεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ