Ωμή παρέμβαση Ερντογάν στις εκλογές της Αλβανίας… Στο πλευρό του «εκλεκτού φίλου» Ράμα!

erntogan rama

erntogan rama

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής βρίσκεται η Αλβανία και αυτόν τον χρόνο επέλεξε ο «σουλτάνος» Ερντογάν, για να προχωρήσει σε μία ωμή παρέμβαση στα προεκλογικά πράγματα και να ζητήσει στήριξη του εκλεκτού του Έντι Ράμα!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel, τον οποίο σίγουρα δεν επέλεξε τυχαία, καθώς στηρίζει ανοιχτά το σοσιαλιστικό κόμμα και αναφέρθηκε τόσο στις εκλογές όσο και στις επενδύσεις της Τουρκίας στην Αλβανία.

Η Τουρκία, κατά τον Ερντογάν, έχει στηρίξει πλήρως την Αλβανία με επενδύσεις που τις υπολογίζει στα τρία δις ευρώ και όπως είπε ο Ερντογάν η χώρα του έχει προσφέρει πολύ περισσότερα από ότι η Ευρωπαική Ένωση.

Η Τουρκία επιχειρούσε μόνιμα να αποκτήσει τον έλεγχο της Αλβανίας, θέλοντας έτσι να αποκτήσει βραχίονα στα Βαλκάνια. Κι αυτό το πέτυχε πλήρως με τον Ράμα, ο οποίος δείχνει να αντιγράφει και τις πολιτικές του Ερντογάν.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές λοιπόν και ο τούρκος πρόεδρος θα δώσει δημόσια συγχαρητήρια στον Αλβανό πρωθυπουργό και θα του ευχηθεί για τη νίκη την Κυριακή!

«Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγαπητό μου φίλο και πρωθυπουργό Έντι στις προσπάθειές του. Επίσης και τον εκλεγμένο πρόεδρο, προσωπικά είμαι υπέρ της αλληλεγγύης μεταξύ τους», είπε ο Ερντογάν.

Ερντογάν και Ράμα, έχουν δημιουργήσει έναν δικό τους, ξεχωριστό κώδικα επικοινωνίας και συνεργασίας, ο οποίος είχε καταστεί σαφές και στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, και παρά το ανθελληνικό παραλήρημα του Αλβανού πρωθυπουργού, έκπληξη προκαλεί ότι μία μερίδα Ελλήνων, μειονοτικών, συστρατεύεται μαζί του.

Υποψήφιοι με το κόμμα του και πλάι πλάι με τους Τσάμηδες, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσωπική πολιτική τους επιβίωση, σε μία χρονική περίοδο όπου ο Ελληνισμός βάλλεται και η μειονότητα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο.

Απέναντι στο μέτωπο Ερντογάν- Ράμα, φαίνεται ότι αναπτύσσεται ένα άλλο. Είναι αυτό του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λουιζίμ Μπάσα τον οποίο προ λίγων ημερών υποδέχθηκε στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος Τράμπ, ενώ καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έδειξε φιλοευρωπαιστής.

Οι εκλογές της Κυριακής λοιπόν πέρα από τη νέα Κυβέρνηση θα δείξουν και το δρόμο που θα ακολουθήσει η Αλβανία στο εξής… Θα αποτελέσει δορυφόρο της Τουρκίας ή θα κάνει βήματα προς την Ευρώπη;

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ