Ομαδικά πυρά από τους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση

sxoleio kanalaki leitourgia

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στην απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει άμεσα την ατομική αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών, ενώ ακόμη και η κυβερνητική παράταξη των δασκάλων- ΔΑΚΕ ΠΕ- κατηγορεί την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ότι νοσταλγεί τον «επιθεωρητισμό» και ότι η απόφαση της αποτελεί «κίνηση προεκλογικού εντυπωσιασμού».

Η ομοσπονδία των καθηγητών  (ΟΛΜΕ) με απόφασή της εισηγείται, προς τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου:

-Στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ και αλλά και τις ΕΛΜΕ προκειμένου να καλυφθούν όλοι σε όλες τις φάσεις της αξιολόγησης

-Πανεκπαιδευτική απεργία  κηρύσσει η ΟΛΜΕ-ΔΟΕ μέσα στον Φεβρουάριο. Nα οργανωθούν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα μαζί με ΔΟΕ και ΣΕΠΕ.

-Η ΟΛΜΕ να προσφύγει δικαστικά, στην περίπτωση, που οποιαδήποτε ΔΔΕ προχωρήσει σε ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης για την ενίσχυση του αγώνα.

-Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε συνεντεύξεις τύπου σε κεντρικά και τοπικά ΜΜΕ, περιοδείες, εκδηλώσεις κλπ. 

-Η ΟΛΜΕ να αποστείλει επιστολή προς τους γονείς και οι ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε ενημερώσεις στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

-Νέες Γενικές Συνελεύσεις και νέα Γενική Συνέλευση προέδρων, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλεί τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα τους νεοδιόριστους, καθώς με αυτούς θα ξεκινήσει η διαδικασία της λεγόμενης «ατομικής αξιολόγησης», την Τετάρτη, 08-02-2023, και ώρα 19:00 στο 2ο Λύκειο Ιωαννίνων σε Γενική Συνέλευση με θέμα:

-Πρόγραμμα δράσης σε σχέση με την ατομική αξιολόγηση, όπως αυτή προβλέπεται στον ν. 4823/21 και στην εφαρμοστική υπουργική απόφαση 9950/ΓΔ5/27-01-23, με την οποία το Υπουργείο θέλει έναν εκπαιδευτικό φοβισμένο, τρομοκρατημένο, έρμαιο του εκάστοτε αξιολογητή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ