Η ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων ζωντανεύει στην 11η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας 2025 μέσα από την εντυπωσιακή Συλλογή Ολυμπιακών Δαδών και ενθυμημάτων του συλλέκτη Στράτου Κλήμου.
Από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2025, οι επισκέπτες θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά 43 Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές δάδες αλλά και πολύτιμα κειμήλια που αφηγούνται την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας και την ιστορία των Αγώνων.
Η Συλλογή έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αρχαία Ολυμπία και Περιστέρι, ενώ έχει ταξιδέψει και στο εξωτερικό (Τόκιο 2018, Αντίμπ Γαλλίας 2024), προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες και αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.
Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αρταίων και την ΑΔΑΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας Έκθεσης Άρτας.
Με στόχο να μεταδώσει το Ολυμπιακό Πνεύμα στις νέες γενιές, η έκθεση δεν αποτελεί μόνο μια σπάνια καταγραφή της αθλητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους που θα γνωρίσουν από κοντά το σύμβολο της ειρήνης και της ενότητας των λαών: την Ολυμπιακή Δάδα.
📍 Χώρος: Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας
📅 Διάρκεια: 27 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2025