Ολοταχώς για νέες φυλακές στα Γιάννινα

oikonomou elisaf

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος στα Γιάννινα είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με βάση την απόφαση αυτή ο Υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου επισκέφθηκε την έκταση που παραχωρεί ο Δήμος Ιωαννιτών στην περιοχή της Κόντσικας – η απόφαση για παραχώρηση είχε ληφθεί αρκετά χρόνια πριν- επισκέφθηκε επίσης το σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου και στη συνέχεια είχε συνάντηση και συζήτηση με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Ο κ. Οικονόμου σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η συναίνεση που υπάρχει και η συνεργασία με τον δήμο επιτρέπουν ώστε το σχέδιο για νέο σωφρονιστικό κατάστημα να προχωρήσει πολύ γρήγορα.

Δεν θέλησε να δεσμευτεί με χρονοδιάγραμμα σημειώνοντας ότι «δεν θα ακούσετε θα, θέλουμε να γίνεται αυτό που λέμε» και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικός και θετικός παράγοντας η στάση της τοπικής κοινωνίας.

«Η συναίνεση είναι απαραίτητη ώστε τέτοια έργα να λειτουργήσουν και αναπτυξιακά» είπε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο το θέμα των νέων φυλακών ήταν αυτό που κυριάρχησε. Παρούσα ήταν και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα ενώ τον κ. Οικονόμου συνόδευαν ο  Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλης Μουσελίμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ