Ολοκληρώθηκε το Συμπόσιο Γαστρονομίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία έπεσε η αυλαία του 3ου Συμποσίου Γαστρονομίας που οργάνωσε και φέτος στο Θεσπρωτικό, ο Δήμος Ζηρού.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρες άρχισε με ομιλίες για τη διατροφική αξία της ελιάς και του ελαιολάδου, αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες στην καλή υγεία του ανθρώπου, από τον διατροφολόγο κ. Ευάγγελο Κίτσο και τον καρδιολόγο κ. Γεώργιο Χρήστου.

Στη συνέχεια τα παιδιά των ΚΔΑΠ Δήμου Ζηρού, έκλεψαν την παράσταση παρουσιάζοντας  τα παρασκευάσματά τους, ενώ έπλασαν κουλούρια με ελαιόλαδο. Σε συνεργασία με τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας οι μικροί φίλοι δημιούργησαν ένα πρωινό για παιδιά.

Επίσης μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νικολιτσίου “Η Αναγέννησις” μαγείρεψαν  παραδοσιακό τραχανά, ο οποίος αποτελούσε ένα από τα βασικά πρωινά γεύματα (κολατσιό) των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, κάνοντας τον απολογισμό του 3ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, τόνισε ως γενικό συμπέρασμα ότι “το πρόσημο είναι θετικό”. Στάθηκε ιδιαίτερα στις συμμετοχές των νέων ως παραγωγοί, επιχειρηματίες αλλά και μέλη Συλλόγων. Εξήρε και συνεχάρη την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη των Συλλόγων τα οποία για μία ακόμη χρονιά έφτιαξαν καταπληκτικές δημιουργίες, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας τα οποία από την πρώτη χρονιά είναι βασικοί στυλοβάτες του Συμποσίου, τον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού, τους ομιλητές του Συμποσίου, την δα Αντιγόνη Δήμα για την αψεγάδιαστη παρουσίαση της εκδήλωσης, τους υποστηρικτές του Συμποσίου, την εταιρία “ΝΕΑ ΟΔΟΝ Α.Ε.” και το “Φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ”, την ΕΡΤ που ήταν ο μεγάλος χορηγός επικοινωνίας, αλλά και όλα τα Μ.Μ.Ε. που ήταν χορηγοί επικοινωνίας και πρόβαλαν τα δρώμενα του Συμποσίου, μεταφέροντας το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των Συλλόγων που παρουσίασαν τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις με τον εξωραϊστικό Σύλλογο Νικολιτσίου “Η Αναγέννησις” να παίρνει το πρώτο βραβείο και οι απονομές των επαίνων συμμετοχής.

Κλείνοντας σημείωσε το εξής: “Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο και συνεχίζουμε την προσπάθεια που για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να είναι συλλογική”.

Το πρόγραμμα έκλεισε με παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα του Ηλία Πλαστήρα.

Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2020 για ένα ακόμη πιο αναβαθμισμένο 4ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ