Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση τρίτης Γερμανικής εταιρείας στα Γιάννινα- Τι λένε οι πρωταγωνιστές της καινοτομίας

etaireies kainotomias

Η εγκατάσταση του τρίτου γερμανικού hub τεχνολογίας στα Γιάννινα ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για την BestSecret που δημιούργησε τους χώρους της στη συμβολή των οδών Δωδώνης και Κενάν Μεσσαρέ και σε μικρή απόσταση από την Team Viewer που συμπληρώνει τρία χρόνια παρουσίας στην πόλη.

Η BestSecret είναι εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, που προσφέρει επώνυμα (designer) προϊόντα ένδυσης με την υπογραφή γνωστών οίκων σε τιμές προσφοράς αποκλειστικά στους συνδρομητές της.

Η έδρα της είναι στο Dornach της Γερμανίας, κοντά στο Μόναχο, και έχει παρουσία σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Σουηδία, Λετονία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο και Ρουμανία.

Προσφέρει περισσότερα από 5 εκατ. προϊόντα από πάνω από 3.000 high street και luxury brands, ενώ κάθε βράδυ, τα μεσάνυχτα, προσθέτει 500 νέα είδη στο e-shop της. Διαθέτει, επίσης, φυσικά καταστήματα σε Dornach, Mόναχο και Βιέννη.

Στα Γιάννινα αυτό που δημιουργείται είναι ένα τεχνολογικό hub που θα υποστηρίζει την  ανάπτυξη, χονδρική και λιανική πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων και λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων της παροχής υπηρεσιών, ειδικών υπηρεσιών πληροφορικής προς συγγενικές εταιρείες και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ο Ιωάννης Τσιλιμπάρης, ο άνθρωπος που ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση της P&I στα Γιάννινα, της πρώτης γερμανικής εταιρείας που ήρθε στην πόλη, είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες εγκατάστασης από τον Σεπτέμβριο του 2021.

«Το hub ολοκληρώθηκε και θα υποστηρίξει τις δομές και τις λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της BestSecret» ανέφερε ο ίδιος στην εκδήλωση που έγινε στα Γιάννινα με θέμα «Επιχειρείτε».

«Κλήθηκα να υποστηρίξω την διαδικασία εγκατάστασης στα Γιάννινα με βάση την εμπειρία από την P&I. Διαπίστωσα ότι στο διάστημα αυτό οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ίδρυση μιας εταιρείας έχουν βελτιωθούν, όμως οι τράπεζες εξακολουθούν να έχουν αυστηρές γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν είναι και εξηγήσιμες» ανέφερε και συμπλήρωσε πως η τεχνολογία και η καινοτομία σε έναν τόπο είναι αυτές που γεννούν καινοτομία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Team Viewer που είχε ξεκινήσει στα Γιάννινα με 18 εργαζόμενους σήμερα απασχολεί πάνω από πενήντα και όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρός της οι νέοι που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι.

Η παρουσία του Πανεπιστημίου άλλωστε είναι ο βασικός παράγοντας για τον οποίο επιλέγεται η πόλη των Ιωαννίνων από εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Οι Γερμανικές εταιρείες έρχονται στα Γιάννινα και μία Γιαννιώτικη όμως διαπρέπει στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Πρόκειται για την Natech που αναπτύσσει τραπεζικό λογισμικό. Μάλιστα έχει φτάσει στο σημείο να διαθέτει το 100% των συστημάτων που απαιτούνται για να υποστηρίξουν πλήρως την λειτουργία μιας τράπεζας, κάτι που κάνουν ελάχιστες εταιρείες στον κόσμο.

Η εταιρεία, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Θανάσης Ναυρόζογλου δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη ενώ σε συνεργασία με την Πειραιώς δημιουργεί την πρώτη ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ