Ολοκλήρωσε την κινητικότητα του Erasmus το 4ο Δημοτικό

erasmus 4odimotiko

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία κινητικότητα του προγράμματος KA1 Erasmus+ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων με τίτλο «Δράσεις Προσανατολισμένες σε ένα Σύγχρονο, Διαπολιτισμικό Σχολείο» και κωδικό EL01-KA101-077740, το οποίο χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Στην τελευταία αυτή κινητικότητα η κ. Κατέρη Λαμπρινή, εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας του σχολείου, υπεύθυνη επικοινωνίας και συντονισμού του προγράμματος και η κα Ρούντα Κατερίνη, δασκάλα, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας που εκπόνησε το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης της σχολικής μονάδας, ταξίδεψαν στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, κατά το διάστημα 17/09/2022 έως 24/09/2022, για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Structured Educational Visits to Schools and Training Seminars, το οποίο υλοποίησε ο φορέας English Matters.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετείχαν 90 εκπαιδευτικοί από 10 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Λετονία).

Βασικός άξονας του προγράμματος ήταν η γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας, ενός συστήματος που θεωρείται από τα πλέον προηγμένα. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από ειδικούς και γνώστες του συστήματος αυτού  αλλά και επισκέψεις σε τρία διαφορετικά δημόσια σχολεία της Στοκχόλμης. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα και τη σχολική ζωή στην πράξη και να ανταλλάξουν εμπειρίες και προβληματισμούς τόσο με τους Σουηδούς εκπαιδευτικούς όσο και με συνάδελφους από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη που συμμετείχαν.

Παράλληλα, στα πλαίσια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Στοκχόλμης, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστούν τα σημεία που σηματοδοτούν την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ουψάλα, προσφέροντας περιήγηση στην πανεπιστημιούπολη καθώς και στην Σιγκτούνα, την αρχαιότερη πόλη της Σουηδίας. Κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών αναδείχτηκαν τρόποι για την αξιοποίηση των χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των portfolio από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάστηκαν σε ομάδες διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η κινητικότητα αυτή αποτελεί το τελευταίο μέρος ενός κύκλου κινητικοτήτων του προγράμματος Erasmus+ του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Στο προσεχές διάστημα, και έως τη λήξη του προγράμματος τον Ιανουάριο 2023, θα πραγματοποιηθούν δράσεις διάχυσης και επικοινωνίας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ