Ολοκληρώνονται τα έργα ηλεκτροφωτισμού

HLEKTROFOTISMOS1Ολοκληρώνονται από το συνεργείο Ηλεκτροφωτισμού υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων οι εργασίες τοποθέτησης ιστών και φωτιστικών σωμάτων στην οδό Λ. Σπαή με σκοπό τον πλήρη φωτισμό της.

Ο πλήρης κατάλογος των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα έχει ως εξής:

Εργασίες που πραγματοποιήθηκαν:

1. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην οδό Σπαή από το συνεργείο Ηλεκτροφωτισμού και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με σκοπό τον πλήρη φωτισμό της.

2. Υπογειοποίηση του δικτύου και εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού με τοποθέτηση ιστών φωτισμού και φωτιστικά σώματα στην οδό Βενιζέλου

3. Αλλαγή ιστών και τοποθέτηση νέων διπλών φωτιστικών σωμάτων στη νησίδα της οδού Ζάρρα

4. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε ιστούς της ΔΕΗ στους παραδρόμους της Περιφερειακής οδού στην Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων και στα δύο ρεύματα. Τοποθετήθηκαν συνολικά 34 φωτιστικά σώματα.

5. Αποκατάσταση βραχυκυκλωμάτων στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου, της Μητρόπολης και στην οδό Παπαβασιλείου

6. Ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την προμήθεια υλικών συντήρησης δικτύου.

7. Συντήρηση του δικτύου των τοπικών κοινοτήτων.

Εργασίες που έχουν προγραμματιστεί:

1. Αλλαγή φωτιστικών σωμάτων αξονικού φωτισμού στην οδό Κομμένου από Ορλάνδου έως Μουργκάνας και εν συνεχεία στις οδούς Φιλελλήνων και Μακρυγιάννη.

2. Νέες επεκτάσεις του δικτύου με τοποθέτηση επίτοιχων φωτιστικών σωμάτων από το συνεργείο του Δήμου.

3. Επέκταση και αναβάθμιση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του Τριγώνου, έργα τα οποία είναι ενταγμένα στο γενικότερο πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής του Τριγώνου μέσω ΕΣΠΑ. Ενδεικτικά προβλέπεται φωτισμός των οδών Κομμένου, Παπαναστασίου, Ολυμπιονίκου, Χυτοπούλου, Παπακώστα, Π. Δράκου, Αγραφιώτη κ.ά.

4. Φωτισμός της κύριας εισόδου της Ροδαυγής μέσω του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής».

Τέλος ο κ. Βλάρας ζητάει την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι σε φαινόμενα δολιοφθοράς αλλά και κλοπής εξοπλισμού δημοτικού φωτισμού τονίζοντας: «Οι δολιοφθορές υφίστανται. Αυτό το φαινόμενο είναι δύσκολο να εξαλειφθεί παντελώς αλλά είμαστε μια πολιτισμένη κοινωνία και θα πρέπει να το περιορίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Οι πολίτες όταν αντιλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα πρέπει να απευθύνονται στους αρμόδιους. Και μην ξεχνάμε ότι αυτά τα χρήματα που διατίθενται κάθε φορά για την αποκατάσταση των ζημιών είναι χρήματα των δημοτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ