Ολοκληρώνεται η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό

kivotos

Ολοκληρώνεται η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στις δομές της Κιβωτού και μέσα στις επόμενες ημέρες το πόρισμά της αναμένεται να κατατεθεί στις εισαγγελικές αρχές.

Την Παρασκευή κλιμάκια της Ασφάλειας Ιωαννίνων έκαναν «φύλλο και φτερό» τις δομές στην Πωγωνιανή και την Κόνιτσα από τις οποίες συγκέντρωσαν πλήθος υλικού. Και το υλικό αυτό παραδίδεται στους εισαγγελείς που διεξάγουν την έρευνα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε ότι τα πορίσματα από την έρευνα «θα παραδοθούν στις εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν για το τι έχουν γίνει τα τεράστια ποσά τα οποία έχουν εισρεύσει στην Κιβωτό, διότι, όλος ο κόσμος και επίσημοι παράγοντες αλλά και απλοί πολίτες έχουμε στηρίξει τη προσπάθεια της Κιβωτού, έχουν δοθεί τεράστια ποσά, έχει επενδυθεί μία μεγάλη υπόθεση εκεί περά».

Επανέλαβε ότι η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος και η Οικονομική Αστυνομία θα συγκεντρώσει τα πάντα, θα οργανώσει το πόρισμά της, θα το καταθέσει στις δικαστικές Αρχές και εφόσον υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο.

Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι η δράση αυτού του είδους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υπόκειται στην κρίση τον έλεγχο και την αρμοδιότητα των Περιφερειών.

«Οι περιφερειακές Αρχές οφείλουν να ελέγχουν τέτοιες Οργανώσεις, αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι το γεγονός ότι προΐστανται μιας τέτοιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ένας ιερωμένος, κατά τεκμήριο δεν περιμένεις εκεί να βρεις εγκληματικές πράξεις, ίσα-ίσα υπήρχε η απόλυτη στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας, αυτή είναι η πραγματικότητα» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ