Όλο και σκουραίνει ο χάρτης ασφάλειας!

xartis

17 κριτήρια αναλύονται και αξιολογούνται σε καθημερινή βάση προκειμένου να καθοριστεί το επίπεδο συναγερμού κάθε περιοχής.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ο αριθμός των κρουσμάτων, η διασπορά, οι ηλικίες, οι συρροές, οι αντοχές του συστήματος υγείας και άλλα.

Στο “κόκκινο” επίπεδο μπήκε και η Περιφέρεια Καστοριάς, ακολουθώντας τον δρόμο της Κοζάνης, αφού όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανέβηκε στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) λόγω της έκρηξης κρουσμάτων κορονοϊού.

Εκτός αυτού, στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) παραμένουν τα Γιάννενα. Αυξάνεται το επίπεδο του συναγερμού σε επίπεδο 3 για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Αυτό σημαίνει ότι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας της χώρας παίρνει όλο και πιο σκούρο χρώμα, αφού η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων απειλεί όλο και περισσότερες περιοχές με lockdown. Ειδικά η Βόρεια Ελλάδα αντιμετωπίζει το πιο σοβαρό πρόβλημα, ενώ τα πράγματα φαίνονται καλύτερα όσο “ταξιδεύει” κάποιος νοτιότερα, με την Πελοπόννησο και την Κρήτη να παρουσιάζουν εμφανώς καλύτερη εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ