Όλο και πιο κοντά ο ανασχηματισμός

mitsotakis ipourgiko

Τα σενάρια του ανασχηματισμού έχουν φουντώσει και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι θέμα λίγων ημερών. Μάλιστα ορισμένες τοποθετούν τις ανακοινώσεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Επισήμως οι πληροφορίες περί ανασχηματισμού διαψεύδονται αλλά ουδέποτε στην Ελλάδα έχουν προαναγγελθεί ή επιβεβαιωθεί αλλαγές τέτοιου είδους.

Η ανάγκη ανασχηματισμού επισημαίνεται από πολλές πλευρές ώστε να δοθεί μία νέα εκκίνηση στην κυβέρνηση στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται να μην παίρνει καλό βαθμό στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού και για αυτό συζητείται η μετακίνησή του στο υπουργείο Πολιτισμού. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ο υπουργός Ανάπτυξης να βρεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος, καθώς ο Μητσοτάκης δεν έχει κανένα περιθώριο να δυσαρεστήσει το κοινό που εκφράζει ο Γεωργιάδης.

Από τα πρόσωπα που αναμένεται να αναβαθμιστούν σύμφωνα με topontiki.gr, είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Νίκος Παπαθανάσης, ενώ στη θέση τους θα μείνουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα οικονομικά υπουργεία , τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και τα Υγείας και Περιβάλλοντος.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με «Το Ποντίκι» υποστηρίζουν ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν επεξεργαστεί ένα νέο οργανόγραμμα, με νέα υπουργεία και με νέα πρόσωπα. Για παράδειγμα λέγεται ότι ο Μητσοτάκης σκέπτεται να ορίσει συντονιστή υπουργό για τα τρία μεγάλα πρότζεκτ του επόμενου διαστήματος: τα έργα του ταμείου ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να γίνει συγχώνευση υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ εξετάζεται η δημιουργία υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής.

Φυσικά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο ο Μητσοτάκης να εκτιμήσει ότι ένας σαρωτικός ανασχηματισμός μπορεί να του δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα του λύσει. Στην περίπτωση αυτή θα αρκεστεί σε μερικές αλλαγές που προφανώς θα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα και στην ενίσχυση χαρτοφυλακίων που θα σχετίζονται μόνο με τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ