Ολιγόμηνη αναβολή στην αύξηση των διοδίων

EGNATIA_OΣε ολιγόμηνη αναβολή οδηγείται η αύξηση στα διόδια της Εγνατίας Οδού η οποία είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ στις 17 Ιουλίου. Η απόφαση για αύξηση, εν μέσω μάλιστα του θέρους όπου είναι αυξημένη και η τοπική κίνηση, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ειδικά στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπου η κίνηση είναι αυξημένη, ενώ δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για εκπτωτικές κάρτες.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με δύο έγγραφά του προς τους νέους υπουργούς (22-6-2012 και 5-7-2012) ζητά αφενός να μην γίνει αύξηση της τιμής στα διόδια και αφετέρου να καθιερωθεί ηλεκτρονική κάρτα για τους συχνούς χρήστες της.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι πάντα επιμέναμε ότι ήταν λάθος να υπάρχουν διόδια μέσα στο χώρο της Ηπείρου. Αφού αυτά τοποθετήθηκαν, είχαμε μια συζήτηση με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, ώστε να εφαρμοστεί μια ηλεκτρονική κάρτα για να έχουν ειδική τιμή όσοι κινούνται συχνά από και προς Ηγουμενίτσα. Το ίδιο είχαμε ζητήσει και για τους κατοίκους των περιοχών Μετσόβου και Μαλακασίου Καλαμπάκας. Μας είχε υποσχεθεί γραπτώς η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ότι αυτό θα γίνει. Από τότε πέρασαν 5-6 μήνες και δεν έγινε τίποτε», τόνισε ο κ. Καχριμάνης σε δηλώσεις που έκανε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν είναι θέμα ημερών η η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Υποδομών για πάγωμα των τιμών τουλάχιστον για μερικούς μήνες.

Ο Γιαννιώτης αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση της «Εγνατία οδός Α.Ε» και αναμένεται εντός των επομένων ημερών η απόφαση του, καθώς και για την εκπτωτική πολιτική της εταιρείας, με κάρτες για τους συχνές χρήστες του αυτοκινητοδρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ