Όλοι πλην Ηπείρου ενάντια στο χωροταξικό

amvrakikos

amvrakikosΠρόσκληση σε σύσκεψη για την απόσυρση της ΚΥΑ των υδατοκαλλιεργειών, με την επισήμανση «Εξαιρετικά επείγον», απευθύνει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη της Υδατοκαλλιέργειας, προς τους Βουλευτές, τους Πολιτευτές, τους Περιφερειάρχες και τους Αντιπεριφερειάρχες του παράκτιου και νησιωτικού ελλαδικού χώρου.

Την πρόσκληση υπογράφουν η διοικούσα επιτροπή και τα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, στα οποία συγκαταλέγεται και η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλιείς της Ηπείρου δεν συμμερίζονται τις θέσεις και τις απόψεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, καθώς κατά κοινή ομολογία τόσο στον Αμβρακικό όσο και στη Σαγιάδα το Χωροταξικό επιλύει προβλήματα και αντιμετωπίζει καίρια ζητήματα με ικανοποιητικό τρόπο.

Στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αναφέρεται: Όπως οφείλετε να γνωρίζετε, στις 4.11.2011 εγκρίθηκε με πραξικοπηματικό τρόπο από τους Υπουργούς κ. κ. Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκη, Καστανίδη, Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη, Ραγκούση, Σκανδαλίδη και Γερουλάνο, η ΚΥΑ του «Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες» (ΦΕΚ Β 2505/2011), η οποία προβλέπει την αναπτυξιακή και περιβαλλοντική καταστροφή των περιοχών μας – και περιοχών σας.

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας, στην οποία έως σήμερα μετέχουν 23 Δήμοι και 72 φορείς από τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας, την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, ώρα 19.00, συγκαλεί κατεπείγουσα σύσκεψη στο ξενοδοχείο Κάραβελ, για την ανατροπή της ΚΥΑ. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν δύο μεριές: όσοι αγωνίζονται για τη σωτηρία των περιοχών μας και όσοι είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή αυτή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ