Όλα τα μέτρα στο τραπέζι,…

ARXHGOI_3«Το πανόραμα των εναλλακτικών», κατά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εξετάστηκε στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη δουλειά τους» και δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για τις λύσεις που εξετάστηκαν, παραπέμποντας στις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα κατά την έναρξη της σύσκεψης.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι αναζητούνται οι «πιο αποτελεσματικές περικοπές στο έλλειμμα, με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία.» Ο πρωθυπουργός όρισε ως «αντίπαλο» την ανεργία και είπε ότι στην κυβέρνηση ψάχνουν «τα πάντα», τόνισε όμως ότι «δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε τέτοιου είδους λύσεις που έχουν αποτύχει στο παρελθόν».

Εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε «λύσεις που έχουν αποτύχει στο παρελθόν» δεν εννοούσε το ίδιο το μέτρο της εφεδρείας, όσο τον τρόπο που αυτό εφαρμόστηκε στο παρελθόν.

«Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι» δήλωσε στον Σκάι, μετά τη σύσκεψη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας παράλληλα ότι αναζητούνται εκείνες οι λύσεις που θα είναι κοινωνικά δικαιότερες.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος εξήλθε πρώτος από τη σύσκεψη, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας «παραμένει σταθερά στα 5 δισ. ευρώ». Με άλλα λόγια δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν τα μέτρα των 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων που πρέπει να βρει το οικονομικό επιτελείο ώστε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις έναντι της τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, την Τρίτη, προέκυψε διαφωνία από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Πάντως, το ενδεχόμενο εφαρμογής της άφησε ανοιχτό με σημερινές δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίγκολου.

«Υπήρξε το θέμα, συζητήθηκε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι ένα από τα ενδεχόμενα που μπορεί να εξεταστούν και να συζητηθούν στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξασφάλιση των 11,5 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Κεδίκογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ