Όλα κρίνονται σε σαράντα ημέρες….

SAMARAS_17_IOYNIOYΣχέδιο 40 ημερών για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, επεξεργάζονται o πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναμένεται να αναλάβει ο κ. Σαμαράς περιλαμβάνονται μια κίνηση υψηλού συμβολισμού στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων με αιχμή τον ΟΠΑΠ, τα Λαχεία και το Ελληνικό, καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Το σχέδιο εκπονείται υπό το βάρος της προειδοποίησης Μπαρόζο στον πρωθυπουργό, ότι «αυτή τη στιγμή κάποιες χώρες φλερτάρουν με σχέδιο για ‘βόρειο’ και ‘νότιο’ ευρώ» και κάθε λάθος κίνηση, όπως για παράδειγμα η άκαιρη υποβολή του αιτήματος για επιμήκυνση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από συγκεκριμένες χώρες, ως όχημα προκειμένου η Αθήνα να οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης.

Επίσης, περιλαμβάνεται η επίσπευση ορισμένων από τα μέτρα του 2013-2014, όπως η περικοπή των εφάπαξ ώστε να κλείσει στο μεγαλύτερο βαθμό η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού για το 2012, η κατάργηση του ποσοστού της συμμετοχής ύψους 51% του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ και προώθηση άλλων 200 συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, στις 25 και 26 Αυγούστου θα γίνουν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ και θα ακολουθήσουν επαφές με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον Μάριο Ντάγκι της ΕΚΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

«Κλειδί» για την αναστροφή του κλίματος η έκθεση της τρόικας με φόντο το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα αποφασιστεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ