Όλα έτοιμα στα σχολεία για την έναρξη της χρονιάς

stefos ekpaideusi

stefos ekpaideusi

Με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού και τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Ράπτη και Γρηγόρη Τζίμα συναντήθηκε, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.

Τόσο η περιφερειακή διευθύντρια, όσο και οι διευθυντές εκπαίδευσης διαβεβαίωσαν τον Γιάννη Στέφο ότι στα σχολεία των Ιωαννίνων αλλά και συνολικά στην Περιφέρεια Ηπείρου τα κενά σε διδακτικό προσωπικό είναι ελάχιστα και θα καλυφθούν άμεσα από αναπληρωτές, οι οποίοι θα είναι στην θέση τους με την έναρξη των σχολείων. Η νέα σχολική χρονιά, θα ξεκινήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα και με βιβλία για όλους τους μαθητές.

Για πρώτη φορά φέτος το ολοήμερο πρόγραμμα επεκτείνεται στις μονοθέσιες, διθέσιες και τριθέσιες σχολικές μονάδες, καλύπτοντας τις ανάγκες επιπλέον 10.000 μαθητών, που φοιτούν σήμερα σε αυτά τα 834 σχολεία πολλά από τα οποία βρίσκονται στις εσχατιές της χώρας.

Ο κ. Τζίμας ενημέρωσε τον κ. Στέφο πως από τα 90 δημοτικά σχολεία του Νομού στα 65 θα λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο, από τα οποία τα 14 αφορούν ολιγοθέσια σχολεία. Τα ελάχιστα κενά που παρατηρούνται στα δημοτικά σχολεία του νομού Ιωαννίνων, κυρίως ειδικοτήτων (εικαστικών, θεατρολόγων και μουσικών) θα καλυφθούν άμεσα από αναπληρωτές. Ο κ. Στέφος ενημέρωσε τους διευθυντές εκπαίδευσης ότι μέχρι την Τετάρτη, 8 του Σεπτέμβρη, θα έχουν τοποθετηθεί στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το 70% των αναπληρωτών, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Σε ερώτηση του κου Στέφου για τη λειτουργία των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η κα. Φωτεινού διαβεβαίωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τη στελέχωσή τους, ώστε να συνεχίσουν και φέτος να δέχονται τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, και να υλοποιούν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.

Ο κ. Στέφος τόνισε ότι στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ