Όλα έτοιμα για την επιστροφή στα Λύκεια

Συνεργείο πραγματοποιεί απολύμανση σε σχολείο, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020,στα Ιωάννινα. Σε ισχύ τέθηκε στις 6 το πρωί η εφαρμογή των πρόσθετων αυστηρών μέτρων με απαγόρευση κυκλοφορίας, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, που ανακοίνωσε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ

Πανέτοιμα ουσιαστικά είναι τα σχολεία για την επιστροφή των μαθητών Λυκείων οι οποίοι είναι οι πρώτοι που θα κρίνουν την επιτυχία του εγχειρήματος των self tests.

Οι δήμοι έχουν μεριμνήσει για τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών δομών και έχουν φροντίσει για τη χορήγηση μασκών και αντισηπτικών, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας έχουν συντονίσει εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ οι φαρμακοποιοί έχουν διασφαλίσει την παροχή των απαιτούμενων tests για όλους του συμμετέχοντες στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Με τα δύο self-tests ανά εβδομάδα για τους μαθητές και τους καθηγητές τους, αλλά και την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων κατά της Covid-19,επιστρέφουν στα δια ζώσης μαθήματα  τα Λύκεια στην Ήπειρο.

Και στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας ,όπως τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Κώστας Καμπουράκης, προηγήθηκαν συναντήσεις με τις σχολικές επιτροπές των δήμων και τους διευθυντές εκπαίδευσης. Επίσης, ανέφερε ότι σε όλα τα σχολεία υπάρχει επάρκεια σε μάσκες, αντισηπτικά και απολυμαντικά. Σε ορισμένους δήμους, όπως για παράδειγμα στον Δήμο Ιωαννίτων, το προσωπικό καθαριότητας των Λυκείων ενισχύεται με καθαρίστριες από τα κλειστά Δημοτικά και Γυμνάσια.

Επίσης, σε self-tests θα υποβάλλονται, εκτός από τις καθαρίστριες, όλοι όσοι ανήκουν στο βοηθητικό προσωπικό των σχολείων. Τα κυλικεία που βρίσκονται εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων θα λειτουργήσουν με προϋποθέσεις, όπως πώληση μόνο προσυσκευασμένων προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ