Οκτώ κρούσματα με μετάλλαξη «Δέλτα» στα Γιάννινα, τρία στην Πρέβεζα

covid test

Σε έκτακτες ανακοινώσεις για τις μεταλλάξεις προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός δημοσιοποιεί στοιχεία κάθε Πέμπτη, λόγω των μεγάλων διαστάσεων όμως που παίρνουν οι μεταλλάξεις δημοσιοποίησε τα στοιχεία το απόγευμα.

Για πρώτη φορά η μετάλλαξη «Δέλτα» καταγράφεται και στην Ήπειρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στο Νομό Ιωαννίνων έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ κρούσματα με την συγκεκριμένη μετάλλαξη. Επίσης τρία κρούσματα με την ίδια μετάλλαξη έχουν επιβεβαιωθεί στο Νομό Πρέβεζας.

Σε έλεγχο 856 δειγμάτων, που αφορούν στην περίοδο 17 Ιουνίου 2021 έως 12 Ιουλίου 2021, για όλη τη χώρα εντοπίστηκαν 466 κρούσματα της Δέλτα.

Η εξάπλωση της Δέλτα έχει προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας.

Στην Ήπειρο τα πρώτα δείγματα με την συγκεκριμένη μετάλλαξη καταγράφονται στα στοιχεία που δημοσιοποίησε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ και αφορούν στο χρονικό διάστημα από 21 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου.

Μάλιστα για το διάστημα αυτό ανεβάζει τα ποσοστά για την περιφέρεια της Ηπείρου στο 50% όταν για το ίδιο χρονικό διάστημα τα ποσοστά της μετάλλαξης Alpha είναι 25% και της μετάλλαξης Beta 25%.

Η γεωγραφική κατανομή των μεταλλάξεων

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • meta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ