Οκτώ φορές το ΠΕΠ Ηπείρου «δώρισε» στην Αχαΐα ο Πρωθυπουργός!

mitsotakis axaia

Με… δώρα 3,7 δις ευρώ για περισσότερα από 80 έργα μέσα στα επόμενα χρόνια ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Αχαΐα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από το μισό υπουργικό συμβούλιο.

3,7 δις για έναν Νομό, με απλά λόγια οκτώμισι φορές το ΠΕΠ Ηπείρου!! Να θυμίσουμε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για ολόκληρη την Ήπειρο και για την περίοδο 2021-2027 έχει σύνολο διαθέσιμων πόρων 426 εκατομμύρια.

Βέβαια δεν σημαίνει πως ότι ανακοινώνεται σε προεκλογική περίοδο, γιατί τέτοια διανύουμε, υλοποιείται  κιόλας, αλλά γεγονός είναι πως πολλές από τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν οι εξαγγελίες έχουν δεσμευμένους πόρους.

Η Αχαΐα είναι ένας μεγάλος νομός και η Πάτρα μία μεγάλη επίσης πόλη της χώρας. Σίγουρα όμως δεν είναι από τις πιο παραμελημένες ούτε περιλαμβάνονται σε κείνες όπου κρίσιμες υποδομές ακόμη απουσιάζουν.

Οι ανάγκες κάθε τόπου είναι απολύτως σεβαστές και ορθώς η Κυβέρνηση ανακοινώνει ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα.. Κάποιοι το διεκδίκησαν και το πέτυχαν..

Ερχόμαστε στα καθ’ ημάς..

Η Ήπειρος παραμένει μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της χώρας κι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί καθώς αποτυπώνεται σε επίσημα στοιχεία. Επίσης λείπουν σημαντικές υποδομές… Λείπει ο σχεδιασμός που θα σηματοδοτεί το μέλλον.

Και βέβαια λείπει η ουσιαστική διεκδίκηση..

Τρία έργα είχε εξαγγείλει πριν έναν χρόνο ο Πρωθυπουργός και τα τρία μένουν ακόμη στα χαρτιά:

-Ο δρόμος Ιωάννινα- Κακαβιά

-Ο ποδηλατόδρομος περιμετρικά της λίμνης.

-Το Κέντρο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Το τελευταίο μάλιστα θα απαιτήσει και μία υψηλή δανειοδότηση.. Ένα δάνειο 20 και πλέον εκατομμυρίων που θα κληθεί να πάρει και να αποπληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Και βέβαια ο δρόμος Ιωαννίνων- Κακαβιάς, σε αντίθεση με τον δρόμο Πάτρας- Πύργου, σχεδιάζεται ως τρίιχνος.. Έτσι έκρινε το Υπουργείο Υποδομών και το αποδέχθηκαν οι φορείς της περιοχής.

Η Ήπειρος σήμερα δεν έχει ανάγκη από προεκλογικά δώρα, τα οποία ενδέχεται να έρθουν, το επόμενο διάστημα. Έχει ανάγκη από σοβαρή και στοχευμένη διεκδίκηση που προυποθέτει ολοκληρωμένο σχεδιασμό μέχρι το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ