Οκτώ επιστήμονες κι ένας ολυμπιονίκης στέλνουν μήνυμα για τον εμβολιασμό- ΒΙΝΤΕΟ

epistimones

Οκτώ κορυφαίοι επιστήμονες, κυρίως διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί γιατροί και δάσκαλοι κι ένας χρυσός Ολυμπιονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο στέλνουν το πιο δυνατό, το πιο ουσιαστικό μήνυμα για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Σκοπός είναι η  παρότρυνση όλων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ώστε να εμβολιαστούν και να κυλήσει με τις καλύτερες συνθήκες η νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Παράλληλα το ίδιο το μήνυμα των επιστημόνων, των γιατρών, μπορεί να παρακινήσει κι ένα μέρος της κοινωνίας να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο ώστε όλοι μαζί να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

«Το τέλος της πανδημίας και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι υπόθεση όλων μας» τονίζει ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης και ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, φοιτητής της Ιατρικής Σχολής σημειώνει ότι ο εμβολιασμός είναι αυτός που θα βγάλει νικητές και σε αυτό τον αγώνα.

Η επόμενη μέρα, χωρίς μάσκες, περνάει από τον εμβολιασμό μας, σημειώνει ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Κωστίκας και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Σοφία Τσαμπούρη συμπληρώνει πως έτσι θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

«Για την επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι» τονίζει η επίκουρη καθηγήτρια παθολογίας Μαρία Κοσμίδου και η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ευαγγελία Ντζάνη πως μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στην ζωή μας.

«Η ιατρική εκπαίδευση δεν είναι κάποια κλικ στον υπολογιστή αλλά συμμετοχή με όλες τις αισθήσεις» αναφέρει ο Χαράλαμπος Ματσούκας μέλος ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού.

Αρκούν λίγα λεπτά από τον χρόνο μας για να μας δώσουν πίσω τις ζωές μας, τονίζει η Καθηγήτρια Παθολογίας Σταυρούλα Τσιάρα.

 «Ας μη χάσουμε ούτε μία μέρα από τα Εργαστήρια, ούτε μία μέρα από τα αμφιθέατρα. Ας μη στερηθούμε ούτε μια μέρα την παρέα» , είναι το μήνυμα που στέλνει η Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Άννα Μπατιστάτου.

Το βίντεο ετοίμασε η Επιτροπή Θεμάτων Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Επιτροπή Υγείας του Τμήματος Ιατρικής. Πρόκειται πραγματικά για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και για ένα ουσιαστικό βήμα εξωστρέφειας της τοπικής επιστημονικής κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ