Οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι ενάντια στα αιολικά

anemogenitries aioliko

Την κάθετη διαφωνία τους με την ίδρυση και λειτουργία αιολικών πάρκων στα Θεσπρωτικά Όρη και τα Όρη του Σουλίου καταθέτουν οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από τους Δήμους Πρέβεζας, Ζηρού, Δωδώνης και Σουλίου.

Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι Αμάραντος Σταύρος – Δήμος Πρέβεζας, Γείτονας Μενέλαος – Δήμος Ζηρού, Κουτσής Ηλίας  – Δήμος Σουλίου, Κυριαζής Χρύσανθος – Δήμος Πρέβεζας, Κύρλας Κωνσταντίνος– Δήμος Πρέβεζας, Παπαδημητρίου  Ειρήνη – Δήμος Πρέβεζας, Τόκας Τάσος – Δήμος Δωδώνης και Χρήστου  Ηλίας / Δημήτρης – Δήμος Σουλίου αναλύουν εκτενώς τους λόγους που αντιδρούν.

«Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει τους λογής – λογής «γυρολόγους» που βρισκόμενοι σε  διατεταγμένη υπηρεσία,  περιδιαβαίνουν τα χωριά προσπαθώντας  να πείσουν προέδρους και κατοίκους με γελοία επιχειρήματα του τύπου: «θα έχουμε τσάμπα ρεύμα», «θα ανεβαίνουμε με άσφαλτο στα βουνά» κ.ά. Δεν εφησυχάζουμε από τις αρνητικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων» σημειώνουν στην ανακοίνωση, τονίζοντας ότι διαφωνούν και με τα έργα και με τα αντισταθμιστικά οφέλη.

«Ως Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθαρίζουμε ότι και να υπήρχαν «αντισταθμιστικά οφέλη», πάλι δεν θα δεχόμασταν την τοποθέτηση Α/Γ στην περιοχή μας, εκτιμώντας την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκληθεί. Το μεγάλο μέγεθος του έργου, είναι ακριβώς αυτό που προσδιορίζει τις επιπτώσεις στο τοπίο και στη μορφολογία του εδάφους, ως μόνιμες, μη αναστρέψιμες και σημαντικές.  Όσοι συμβάλουν από θέση ευθύνης (Περιφερειάρχης, Περιφερειακοί Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι)  να πληγωθούν και να τσιμενταριστούν τα ιστορικά βουνά της περιοχής, να καταστραφεί η μοναδική χλωρίδα και πανίδα τους και οι λίγοι ξωμάχοι που έχουν απομείνει στα χωριά,  θα επωμιστούν τεράστια ευθύνη», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ