Οκτώ χώρες στα Γιάννινα.. Στο Φόρουμ Χαρίτσης, Κατρούγκαλος

adriatiki diaskepsi2

adriatiki diaskepsi2

Ραντεβού στα Γιάννινα δίνουν από το πρωί, οκτώ χώρες που μετέχουν στο 2ο Φόρουμ Στρατηγικής της ΕΕ της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου.

Οι οκτώ συνεργαζόμενες χώρες -Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία, που συμμετέχουν στη Μακροπεριφέρεια εκπροσωπούνται από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθώς και τους υπουργούς με αρμοδιότητα για τα Ταμεία της ΕΕ.

Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Την ιδιαίτερη εμπιστοσύνη του στην επιχειρηματικότητα και στην ικανότητα των Ελλήνων, να αναγεννιoύνται μέσα από τις στάχτες τους, εξέφρασε ο Γ. Κατρούγκαλος κατά τη χαιρετισμό του χθες το βράδυ, στο επίσημο δείπνο πριν από τη σημερινή έναρξη του Φόρουμ.

Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτηριστικά είπε πως θεωρεί ότι «με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ανοίγει μια νέα περίοδος, κατά την οποία πρέπει να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας τόσο στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας, όσο και στο επίπεδο του πολιτικού οικονομικού συστήματος».

Μάλιστα χρησιμοποίησε ως παράδειγμα, τη μεταφορά του ελατηρίου, που έχει συμπιεστεί και είναι έτοιμο να αναπτύξει δυναμική και συνέχισε: «Παρά το κλισέ αυτής της μεταφοράς, πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται κοντά στο σημείο αυτό, όχι απλώς γιατί έτσι είναι ο κύκλος της οικονομίας, αλλά γιατί έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα και στην ικανότητα των Ελλήνων να αναγεννιόμαστε μέσα από τις στάχτες μας».

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως το Φόρουμ αποτελεί ενδιαφέρουσα και πλουτοπαραγωγική συνάντηση για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Αδριατικής.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ