ΟΚΠΑΠΑ: Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος

«Όσοι θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι δικαίωμα τους να το κάνουν. Εμείς δεν θα μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης με κανέναν. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας. Στο τέλος όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».

Με την επισήμανση αυτή κλείνει την ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου με αφορμή την αποδοχή χορηγίας από το Ίδρυμα «Open Society Foundation» .

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

Ο  Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. από την πρώτη μέρα της έκτακτης κατάστασης με τη πανδημία του COVID-19 είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης  ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις που έχει και επιχειρώντας να βρίσκεται δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη.

Έτσι συμμετέχει στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης που συστήθηκε με Απόφαση του  Δημάρχου κ. Μωυσή Ελισάφ, για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι ηλικιωμένοι αλλά και άλλοι συνδημότες μας.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και είναι σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο 15420, όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τις ανάγκες τους και ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. μαζί με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών τις καταγράφουν, τις αξιολογούν και μεριμνούν να ανταποκριθούν στο μέγιστο βαθμό.

Ταυτόχρονα ο  Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. συνεχίζει την λειτουργία των δομών του, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο,  το Υπνωτήριο Αστέγων,  τον Ξενώνα Φιλοξενίας  Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους,  το Κέντρο Κοινότητας,  το Κ.Η.Φ.Η. και φυσικά το Πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πριν από μία εβδομάδα ενημερωθήκαμε  ότι μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ Μωυσή Ελισάφ, υπάρχει θετική ανταπόκριση του Ιδρύματος  «Open Society Foundation»  για δωρεά 50.000,00 δολ.Αμερικής  στον Ο .Κ.Π.Α.Π.Α.  στα πλαίσια των έκτακτων αναγκών της περιόδου και με συγκεκριμένους στόχους.

Όπως οφείλαμε και όπως όλοι θα έκαναν σε μία αντίστοιχη περίπτωση  προχωρήσαμε στη διαδικασία του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου  του Ν.Π.Δ.Δ.  Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. δια περιφοράς, η όποια έγινε και με ομόφωνη απόφασή   του  αποδέχτηκε την δωρεά.

Μόλις τα χρήματα αυτά πιστωθούν στον λογαριασμό του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. θα γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπεται με απόλυτη διαφάνεια και τήρησης των κανόνων της λειτουργίας του νομικού μας προσώπου., δηλαδή αναμόρφωση προϋπολογισμού, αποδοχή και έγκριση  από το Διοικητικό Συμβούλιο, έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών  και έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας.

Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες   ανάγκες    που έχουν να κάνουν με τρόφιμα, φάρμακα, υπερωρίες  προσωπικού, μέσα ατομικής προστασίας  και μέσα μετακίνησης. Δεν υπάρχει  καμιά απολύτως δέσμευση  για οτιδήποτε άλλο, όπως υπαινίχθησαν οι  Δημοτικές Παρατάξεις με σχετικές τους ανακοινώσεις για το θέμα αυτό.

Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας για στήριξη όσων έχουν ανάγκη με την βοήθεια όλου του προσωπικού όλων των δομών του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α .

Όσοι θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι δικαίωμα τους να το κάνουν. Εμείς δεν θα μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης με κανέναν. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας. Στο τέλος όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ