ΟΚΠΑΠΑ: Αυξημένο ενδιαφέρον για τους παιδικούς

Μέχρι τις 3 Ιουλίου συνεχίζονται οι αιτήσεις για την ένταξη των μητέρων, στη δράση, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής έτους 2018-2019» και αφορά στην εγγραφή στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι 22 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών είναι όλοι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ και ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών Φίλιππας Τσουμάνης, σε δηλώσεις του, κάλεσε τους δικαιούχους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να τύχουν επιδότησης (voucher) για την εγγραφή των βρεφών και νηπίων τους, στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μητέρες, εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα και άνεργες, καθώς και άτομα (γυναίκες και άνδρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών και άτομα που βρίσκονται σε χηρεία.

Για πληροφορίες, σε ότι αφορά τις εγγραφές στους σταθμούς του Δήμου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. (υπεύθυνος Αθαν. Γκουγιάννος), στην οδό Αβέρωφ 6, 3ος όροφος, τηλ. 54405-54407.

Τα προσωρινά αποτελέσματα της Δράσης αναμένεται να ανακοινωθούν στις 22 Ιουλίου, θα ακολουθήσει περίοδος ενστάσεων, από 23 έως 25 Ιουλίου, και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται στις 29 Ιουλίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων.

«Πριν λίγο καιρό είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα που θα δημιουργούσε η υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Με αφορμή αυτό, κάναμε μια καμπάνια για να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και σήμερα γνωρίζουμε ότι η καμπάνια μας αυτή ήταν επιτυχημένη, γιατί ήδη έχουν γίνει 1100 αιτήσεις βρεφών και νηπίων για να ενταχθούν και σε αυτές, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις αιτήσεις που θα γίνουν μέσω του ΕΣΠΑ. Φαίνεται μέχρι αυτή τη στιγμή, ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε, και πρόβλημα επιβίωσης του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. αν θέλετε, το έχουμε ξεπεράσει. Είμαστε σε καλό δρόμο, ελπίζω ότι και οι αιτήσεις στο ΕΣΠΑ θα είναι στον ίδιο ρυθμό και δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Εμείς φροντίζουμε ώστε την 1η Σεπτεμβρίου, που ξεκινά η νέα χρονιά, όλα τα κτίρια να είναι σωστά διαμορφωμένα και πλήρως εξοπλισμένα, να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό σε όλους τους σταθμούς και αναμένουμε τα παιδιά που θα εγγραφούν», ανέφερε ο κ. Τσουμάνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ