«Οίνοι κι αποστάγματα», διημερίδα

Οι Δήμοι Ιωαννιτών & Ζίτσας σε συνεργασία με το Σωματείο καφεστιατορίων, μπαρ η «Παμβώτις» και την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, διοργανώνουν διημερίδα με θέμα «Οίνοι και Αποστάγματα» στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο du Lac, για τους επαγγελματίες των υπηρεσιών εστίασης.

Στόχος της διημερίδας είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων στην οινογνωσία και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων οίνου και αποσταγμάτων.

Η διημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες των υπηρεσιών εστίασης, στους οποίους θα αναλυθούν διάφορα θέματα σχετική με την οινογνωσία και την εστιατορική τέχνη. Εισηγητές θα είναι καθηγητές από δημόσιες σχολές τουρισμού καθώς και στελέχη των τοπικών  οινοποιείων.

Στη διημερίδα αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Β. Μέγα, ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μ. Πλιάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, Κ. Βλάχος και ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ και Εστιατορίων, Χρ. Τάτσης.

Η κ. Μέγα τόνισε πως η εκδήλωση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει από κοινού οι Δήμοι Ιωαννιτών και Ζίτσας, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον μέχρι σήμερα είναι αρκετά έντονο.

«Μόνο με τη συνεργασία θα έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε για να καταλάβουν τη θέση πους τους αξίζουν στην αγορά τα τοπικά μας προϊόντα», κατέληξε η κ. Μέγα.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας, έκανε λόγο για τα πρώτα αποτελέσματα μιας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες για την προώθηση της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας, ζητώντας όμως παράλληλα και την ενίσχυση της Πολιτείας σε θέματα όπως ο ειδικός φόρος στο κρασί, οι δασικοί χάρτες κ.α.

«Εμείς από την πλευρά μας είμαστε και θα είμαστε κοντά σε κάθε οινοπαραγωγό, μικρό ή μεγάλο», σημείωσε ο κ. Πλιάκος.

Τέλος, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, όσο και  αυτός του Σωματείου Καφέ Μπαρ και Εστιατορίων ευχαρίστησαν τους δύο Δήμους για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει μέχρι σήμερα με τον κ. Τάτση να τονίζει τη σημασία που έχει για τους επαγγελματίες της εστίασης η επιμόρφωση του προσωπικού ώστε να αναβαθμίζουν συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ