Οικονόμου: Έρχονται αλλαγές στα μέτρα για την πανδημία

oikonomou ke

Προσαρμογές στο πλαίσιο των μέτρων που ισχύουν για την ανάσχεση του κορωνοϊού που θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους πολίτες, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προκειμένου όπως είπε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ένταση της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυξημένων διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους και αλλαγές στην προσβασιμότητά τους σε μικτούς χώρους. Οι σχετικές συζητήσεις του υπουργείου Υγείας με τους αρμόδιους και τους ειδικούς επιστήμονες βρίσκονται σε εξέλιξη και οι όποιες προσαρμογές όταν αποφασιστούν θα ανακοινωθούν εγκαίρως, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Διευκρίνισε ότι δεν θα σταματήσει η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε χώρους που αφορούν στοιχειώδεις λειτουργίες, ωστόσο ενδεχομένως να χρειαστεί η αυστηροποίηση των μέτρων. «Σε κάθε περίπτωση οι εισηγήσεις των ειδικών θα αξιολογηθούν και πολύ σύντομα η κοινή γνώμη θα ενημερωθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε οι αναγκαίες προσαρμογές που θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, είναι ο ένας από τους τρεις συνολικά άξονες για την αντιμετώπιση της οξυμένης επίθεσης της πανδημίας. Οι άλλοι δύο είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών και η θωράκιση του Συστήματος Υγείας για να μπορέσει να αντέξει την πίεση με δυνάμεις που προστίθενται από τον ιδιωτικό τομέα είτε σε κλίνες είτε και σε προσωπικό.

Το υπουργείο Υγείας, σημείωσε, παρακολουθεί τα δεδομένα ιδιαίτερα σε περιοχές με αύξηση του ιικού φορτίου όπως η Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία και ήδη προχώρησε συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λάρισα.

Θα ψηφιστεί τροπολογία που θα δίνει κίνητρα σε γιατρούς ιδιώτες και μη, για να στηρίξουν τις εφημερίες του ΕΣΥ ενώ εάν δεν υπάρξει ικανοποιητική ανταπόκριση «εδώ είμαστε να δούμε και άλλα μέτρα με τα οποία θα ενισχύσουμε το σύστημα με ιδιώτες γιατρούς», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ