ΟΙΕΛΕ: Καταγγέλλει ιδιωτικό σχολείο στα Γιάννινα

Εργασιακό καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Γένεσις» των Ιωαννίνων καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι έχει ζητήσει την δίωξη του ιδιοκτήτη ια παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης αλλά και για βιαιοπραγία!

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι κατά την επίσκεψη της αντιπροέδρου στο σχολικό συγκρότημα «ο ιδιοκτήτης την απώθησε βίαια καθυβρίζοντάς την και η εκπρόσωπός μας υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το χώρο φοβούμενη για τη σωματικής της ακεραιότητα. Η συνάδελφος είναι συγκλονισμένη από αυτή την εξέλιξη, καθώς υπό δύσκολες συνθήκες, ως εργαζόμενη και μητέρα τριών παιδιών, κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών της περιοχής».

Η ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε για το θέμα την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη και  ζήτησε από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής δίωξη για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και για βιαιοπραγία, ενώ και η εκπαιδευτικός έχει κινηθεί νομικά εναντίον του εν λόγω.

«Κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες διεξήχθησαν, παρουσία των προέδρων της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού και του ΣΙΕΛ Αλ. Γούλα, οι εκλογές του σωματείου της Ομοσπονδίας στα Ιωάννινα. Οι συνάδελφοι που προσήλθαν επιβεβαίωσαν πλήρως τις καταγγελίες που έχουμε συγκεντρώσει για την κλοπή των αποδοχών των εκπαιδευτικών, την άγρια εκμετάλλευση, τη μη πληρωμή το καλοκαίρι κ.λπ. και ζήτησαν από την ΟΙΕΛΕ να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο σε συνθήκες νομιμότητας» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ