Οι υποψήφιοι πρυτάνεις «παρουσιάζονται» στο Πανεπιστήμιο

panepistimio panoramiki

Σε εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα παρουσιαστούν οι δύο υποψήφιοι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μία διαδικασία που προβλέπεται από το νέο νόμο για τα ΑΕΙ.

Στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου θα  αναπτύξουν την πρότασή τους για το Πανεπιστήμιο και θα παρουσιάσουν τους καταλόγους με τους προτεινόμενους αντιπρυτάνεις.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα ένδεκα μέλη, εσωτερικά και εξωτερικά, που έχουν αναδειχθεί στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης που θα εκλεγεί θα έχει και τους αντιπρυτάνεις που ο ίδιος έχει προτείνει, καθώς δεν υφίσταται εκλογική διαδικασία για τους αντιπρυτάνεις.

Η Άννα Μπατιστάτου, καθηγήτρια στο Τμήμα Ιατρικής, προτείνει ως αντιπρυτάνεις την Παναγιώτη Καντή από το Φυσικό, τον Ιωάννη Λεονάρδο από το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ), τον Θεόδωρο Ματίκα από το Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και τον Ξενοφώντα Μπήτσικα από το Επιστημών της Τέχνης.

Ο Σταύρος Νικολόπουλος, νυν αντιπρύτανης, καθηγητής Πληροφορικής, προτείνει ως αντιπρυτάνεις τον Παναγιώτη Κόκκα από το Φυσικό, τον Πέτρο Μαραγκό από το ΒΕΤ, τον Μηνά Πασχόπουλο (νυν αντιπρύτανη) από την Ιατρική και τον Κωνσταντίνο Σκομπρίδη από το Χημικό.

Οι διαδικασίες εκλογής αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, οπότε και  οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τα βιογραφικά και τα προγράμματα τους στα μέλη του νέου ενδεκαμελούς Συμβουλίου Διοίκησης.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τις υποψήφιότητές τους ενώπιον των μελών της Συγκλήτου και την Παρασκευή θα γίνει η “ανοιχτή ακρόαση” από ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η ψηφοφορία για την εκλογή Πρύτανη, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ