Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται στην κεντρική πλατεία

panepistimiako ioanninon

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το απόγευμα της Δευτέρας (7 μ.μ.) ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό και την απομάκρυνση εργαζομένων από τις θέσεις τους.

Τις κινητοποιήσεις αυτές στηρίζουν η ΠΟΕΔΗΝ και το ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

«Καλούμε όλους τους υγειονομικούς – εμβολιασμένους και μη – και όλη την τοπική Κοινωνία να διαδηλώσει ενάντια στην υποχρεωτική επιβολή του εμβολιασμού στους Υγειονομικούς, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Η επιβολή αυτή το μόνο που θα επιφέρει είναι η κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. και μάλιστα στην κρίσιμη φάση που πρέπει να αναχαιτισθεί το 4ο κύμα της πανδημίας, καθώς και τη διαίρεση μεταξύ των εργαζομένων, μια διαίρεση που θα προκαλέσει μόνο δεινά και προβλήματα.

Καλούμε όλους τους Εργαζομένους να μείνουν ενωμένοι και να αποτρέψουν κάθε διχαστική ενέργεια που δημιουργεί εντάσεις και έριδες μεταξύ του Προσωπικού, όπως επίσης καλούμε  όλους τους ανεμβολίαστους συναδέλφους – που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αποτρεπτικά του εμβολιασμού – ελευθέρως και αυτοβούλως να προσέλθουν στον εμβολιασμό, θωρακίζοντας έτσι την υγεία τους αλλά και ενισχύοντας το τείχος ανοσίας έναντι της COVID-19» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό θα οδηγήσει σε διάλυση την δημόσια υγεία και ζητά την αναστολή του μέτρου.

«Είναι πραγματικά απίστευτο υγειονομικό και προνοιακό προσωπικό μετά από 19 μήνες στη πρώτη γραμμή να θέτονται σε αναστολή καθηκόντων χωρίς μισθό. Να αδυνατούν να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες για άγνωστο χρονικό διάστημα» επισημαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ