Οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων ζητούν έργα από τον Πρωθυπουργό!

egnatia ionia

Την εξεύρεση λύσης για την προώθηση των μεγάλων έργων της Ηπείρου ζητά η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό την οποία κοινοποιεί σε υπουργούς, ευρωβουλευτές και βουλευτές.

Στην επιστολή της κάνει μνεία στην ανάγκη ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού, στην διασύνδεση της περιοχής με το φυσικό αέριο και στην κατασκευή νέου κόμβου στην Εγνατία που θα συνδέσει την βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου.

Εντύπωση προκαλεί ότι οι ξενοδόχοι ζητούν αύξηση του εμβαδού στην αίθουσα υποδοχής του αεροδρομίου Ιωαννίνων, έργο που παραδόθηκε προ διετίας και ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί ουσιαστικά στην πράξη.

Από την επιστολή δεν απουσιάζει το Κλειστό Γυμναστήριο της ξιφασκίας καθώς οι ξενοδόχοι διαπιστώνουν καθυστέρηση στην μεταφορά του στα Γιάννινα.

Ακόμη ζητούν τετραπλή ανάπλαση του στρατοπέδου Βελισσαρίου ανάλογη της ανάπλασης στην Αθήνα κάτι που θα άλλαζε την εικόνα της περιοχής για τα επόμενα χρόνια.

«Η Ήπειρος και ο Νομός Ιωαννίνων χρειάζονται μεγάλα έργα υποδομών για να αναπτυχθούν. Η ματαίωση ή η αναβολή όλων αυτών αποτελεί μεγάλο πλήγμα, καθώς οι αναπτυξιακές δυνατότητες που θα δίνονταν στην περιοχή θα ήταν μεγάλες. Μεγάλο όμως είναι και το πλήγμα στην συνείδηση των ανέργων, των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτών που τόσο καιρό ανέμεναν την υλοποίηση όλων αυτών των έργων.

Έχοντας την πίστη πως θα συνδράμετε με όλες σας τις δυνάμεις στη δημιουργία εκ μέρους της κυβέρνησης σας όλων εκείνων των προϋποθέσεων για την ισότιμη ανάπτυξη της Ηπείρου και του Νομού Ιωαννίνων, εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι θα προχωρήσετε άμεσα στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αυτών», σημειώνουν στην επιστολή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ