Οι βόλτες, ο καφές και τα παγκάκια..

adeia_paralimnios4

Αυξητική τάση σε πολλές περιοχές της χώρας παρουσιάζει το επιδημιολογικό φορτίο του νέου κορωνοϊού ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια ώστε να κτίσουμε το τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό και να τηρούμε με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας. Η χρήση της μάσκας είναι η πιο αποτελεσματική παρέμβαση, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου

Μιλώντας για τις αιτίες που φθάσαμε στην εκτίναξη των κρουσμάτων και την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ευθύνονται ο καιρός γιατί κλειστήκαμε σε εσωτερικούς χώρους, οι μεταλλάξεις, η μεγάλη διασπορά και η χαλάρωση απέναντι στα μέτρα.

“Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το να περπάταμε σε εξωτερικούς χώρους τηρώντας τις αποστάσεις επιβαρύνουμε το επιδημιολογικό φορτίο ή κινδυνεύουμε να κολλήσουμε. Είναι σαφές ότι κυρίως κολλάμε με τον συγχρωτισμό σε κλειστούς και μη καλά αεριζόμενους χώρους” τόνισε.

“Όμως άλλο είναι να βγούμε με ένα φίλο να περπατήσουμε στη γειτονιά μας κι εντελώς διαφορετικό να έχουμε τον καφέ στο χέρι και να είμαστε γύρω από ένα παγκάκι πέντε ή δέκα άτομα μαζεμένα, να βγάζουμε τη μάσκα κάθε πέντε λεπτά είτε για να πιούμε καφέ είτε για να καπνίσουμε ενώ ταυτόχρονα μιλάμε και γελάμε δυνατά”.

Επανέλαβε ότι η ορθή χρήση της μάσκας είναι το σημαντικότερο όπλο που διαθέτουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ