Οι τραπεζικές καταθέσεις των Ηπειρωτών

xrimata

Οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας είναι αυτοί με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στις τράπεζες και οι Αρτινοί αυτοί με τις χαμηλότερες.

Στη δεύτερη θέση, μεταξύ των τεσσάρων νομών της Ηπείρου βρίσκονται οι Γιαννιώτες και ακολουθούν οι κάτοικοι της Πρέβεζας.

Αυτή είναι η εικόνα που προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Ο Νομός Θεσπρωτίας βρίσκεται εξαιρετικά ψηλά στην λίστα όλων των νομών της χώρας. Κατέχει την έκτη θέση ενώ προπορεύονται η Περιφερειακή Ενότητα Αθηνών, το Υπόλοιπο Αττικής, η Χίος, η Αρκαδία και οι Κυκλάδες.

Στην όγδοη θέση πανελλαδικά βρίσκεται ο Νομός Ιωαννίνων και αρκετά χαμηλότερα η Πρέβεζα και η Άρτα.

Οι καταθέσεις πάντως και για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου απέχουν πολύ από αυτές άλλων νομών που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της λίστας.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • lista

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος μέσα σε έναν μήνα, πάντως, οι αποταμιεύσεις των ιδιωτών – νοικοκυριών και επιχειρήσεων – ενισχύθηκαν κατά 3,3 δισ. ευρώ, «αγγίζοντας» τα 151,4 δισ. ευρώ.

Σε ετήσια βάση η αύξηση διαμορφώθηκε σε 9,5%, γεγονός, που αποδίδεται αφενός, στα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, που έλαβε η κυβέρνηση, με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας και αφετέρου, στη μείωση της κατανάλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ