Οι τουρίστες «βαθμολογούν» με άριστα την Ήπειρο και τα ξενοδοχεία της!

deiktis_touristes

Την θέση τους στους αγαπημένους προορισμούς για τους Έλληνες τουρίστες έχουν καθιερώσει τα Γιάννινα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ για τον Μάιο του 2019 τα Γιάννινα κατέχουν την τέταρτη θέση κερδίζοντας έδαφος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και αφήνοντας πίσω τους παραδοσιακούς προορισμούς όπως τα Χανιά και ο Βόλος. Και για το σύνολο του 2018 όμως τα Γιάννινα είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα των αγαπημένων προορισμών. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η Ήπειρος κατέχει και μία άλλη σημαντική πρωτιά. Ίσως αυτή να είναι και η σπουδαιότερη.

Έχει την υψηλότερη θέση ικανοποίησης των τουριστών από την γεωγραφική θέση αλλά και από τις ξενοδοχειακές παροχές.

Το συνολικό ποσοστό φτάνει στο 91,3% και είναι το μεγαλύτερο μεταξύ όλων των περιφερειών της χώρας.

«Στα κριτήρια της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος με το εντυπωσιακό ποσοστό του 96,1%», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στην έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ.

Πρωτιά έχει επίσης και στο κριτήριο της εξυπηρέτησης με το πολύ υψηλό ποσοστό του 96,6%!

Στο κριτήριο σχέση ποιότητας και τιμής η Ήπειρος είναι δεύτερη με ποσοστό 91,6% ενώ την πρωτιά έχει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης με ποσοστό 94%.

Στην κατηγορία δωματίου η Ήπειρος έχει και πάλι την πρωτιά με ποσοστό 92,1%.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • deiktis touristes

Όλα αυτά αποτελούν πολύ σημαντικές βάσεις πάνω στις οποίες μπορεί να χτιστεί το μέλλον του τουρισμού για την περιοχή καθώς βήματα γίνονται ο δρόμος όμως είναι μακρύς…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ